c l i c k 2

Saturday, May 29, 2010

Tioman - Jeti Mersing

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Bute sume...

Ehehe...sy mulekan tioman the series dengan Jeti Mersing...sebabnyew kitorang ke Tioman dari Jeti Mersing...lalala...kitorang gerak ke jeti ni dari umah kul 530 pagi...semangat berkobar2 nk pg Tioman...haruslah...hehe...smpai2 kt Mersing...bfast dulu...

m.e.r.s.i.n.g


bfast time...roti telur + teh tarik...bfast yg xle diamalkan selalu hokeyh...
*time ni mintak horlicks tp xde...terpaksela minum teh tarik...


ayah + mak + abg wan + kak zana


abg yusri + kak nor + jimah


jeti mini (suke suki jew bg name...agaga) kt depan kedai makan...tmpat nelayan bwk naik hasil tangkapan...


lalala...ni mase kt jeti mersing...mase nk suh amek gamba tu sy kena cr orang...scan pny scan nampakla mamat omputih duk termenung...trus mintak tolong dia...pg ready2 nk amek posisi sme ckp "amboi2...adik pilih org hensem jew"...ekeke...x bermaksuh hokeyh...sy tgk org yg free jew...xde niat lain...miahaha...


ni mase da naik speed boat...tu jeti mersing...


mase ni air surut...ferry xle masuk...so we all di transfer dgn speed boat...


weehuu...da smpai tioman ouh...x saba...x saba...

mase smpai tu da nk dekat solat jumaat...so kaum adam g masjid...kaum hawa plak lepaking n santai2...

to be continued...

*lalala...nk tdo jap...miahaha...

Tuesday, May 25, 2010

i'm back

Assalamualaikum sume...

Ehehe...I'm back...Sowi sgt2 sebab da lame x mensibukkan diri kt korang pny umah...Sowi sgt2 sebab da lame x tny khabar korang sume....Windu ouh kt sayang2 sy...Miahaha...hokeyh2...tammo membebel panjang2...jum layan gamba kt tioman jap...hehe...






Hahah...sowila bg korang gamba x besh sy jew...miahaha...jap2...gamba dalam proses pemilihan dan penguploadan yg panjang...jd tunggguuuu...

(^_~)



Friday, May 21, 2010

weeehuu... T.I.O.M.A.N

Assalamualaikum dan Selamat Petang Malam kawan2 syg...

Harap maklum...td type n3 petang...upload gamba lame sgt da malam plak...huhuh...

Miahaha...Alhamdulillah...sy da fully recovered from demam...Kelmarin sehari suntuk bz ngan kursus...Pastu gerak pg umah my sis hari berikutnyew...Kt umah die connection ya Rabbi...Slow mengalahkan siput ouh...Hehe...

And now...sy da arrived safely kt Tioman...Wuhuuu...Seronok ouh...Sangat Chantek...Mase type n3 ni kul 12.45 pm td...tunggu nk upload gamba kt bawah ni smpai skrng baru berjaya...huhuh...jam kt lappy da pon 10.05 pm...adoila...

 hehe...tioman...baru upload gamba ni jew...ehehe

Petang td practice snorkeling...miahaha...besh2...nanti sempat sy upload gamba yg besh2 tu...hurm...x sempat nk blogwalking lg...adeila...sowi sgt2...windunyew kt kawan2 yg tersayang...time type ni pon tgh tahan mata ouh...ngantuk hokeyh...penat mengayuh kaki ngan tangan berenang td...

For the time being selagi sempat sy update ape yg patut...terima kasih yg x terhingga untuk all my lovey dovey fwend sebab sgt concern pasal sy and x jemu2 melawat blog sy n windu sy...ehehe...x kire...nk perasan gak bahawasenyew korang merindui diri ini...

Okay2...tammo mengarut lebeyh lame lg...Miss u all...


 
eyh2...da lame budak ni x interframe kt cni...windu x...windu x...okay x windu xpe...miahaha...

psst : sy x tipu...sy sgt2 windu korang...smpaikan mak n ayah duk perli..."ait...nk bercuti pon duk usung lappy ke dik.."ehehe...

(^_~)


Tuesday, May 18, 2010

f e v e r

Assalamualaikum dan Selamat pagi buta sume...

Huhuh...Currently tgh selsema n demam...Sadly sy xleyh nk tito skrng...uhuk2...Time demam ingt mak...hohoh...Mak org yg paling sy perlukan time demam...Actually bukan time demam jew...Setiap mase ouh...Mak...Adik demam...Huwaa...


 huwaa...nak mak...


nyorok2 dalam selimut...shejuk...

*pic credited tu Google...


Maaf sebab jarang2 online sekarang...Weekend aritu berukband buat hal...X dapat nk online...Skrng ni pon schedule pnoh the whole week...Huhuh...

Banyak sgt hutang tag n award from my beloved frend yang tertangguh...Sowi sayang2ku...Nanti aishah buat k...Huhuh...
Bz bertambah sebab kena organize tournament bowling untuk unit...Aritu memang ghase x saba...Bile da x sihat...Ghase x semangat lansung ouh...Huhuh...Haih...Apesal asek berkeluh kesah ni...

psst : thanx AJK2 yg sangat membantu dan berkerjasama menjayakan tournament...Esok kalo laghat sy pg practice k kalian2...huhuh...da janji...kena pg meyh...

Harap2 demam sembuh sebelum pg bercuti...Kalian2...Start Khamis smpai Ahad sy nk pergi bercuti ngan family...Pg Pulau Tioman...Skew ouh...Hehe...Hopefully nnt fully recover...Tioman...Here we come...Jum2 sape nk join...hehe...


lalala...x sabanyew...


subhanAllah...chanteknyew...


Maha Suci Allah...

*pic credited to hencek Google lg...xpe2...nnt sy amek gamba sndr...miahaha...

Eyh2...ckp pasal bercuti mcm semangat blk plak...

p/s: alaa...musti windu nk terjah belog kawan2 tersayang ouh...hopefully sempatla online...hehe...

Friday, May 14, 2010

Bila kita sayang org tu


Assalamualaikum dan Selamat Pagi sume2 kawan sy yg sy syg...

*Sekadar untuk renungan...
*Sy amek ni dr comment kt tagged one of my frend...thanx!!... (^_~)



Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia marah2
Ati kate ala, adatlah ada yang menunggu n dtunggu

Biler kiter syg org tu
Kiter x tdo pn x pe layan dia yg ngah bosan,
Tp biler kite bosan Ada dia layan kiter?
Ati kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gaduh ngan dia, kita diam je
Tp dia heboh 1 dunia
Ati kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita call nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan
Biler jd cm2, x pe
Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite kena ingat...klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe sayang katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lapar
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih, dia suruh jugak kiter
layan dia bila dia bsn
Adil ker? Ati kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan
hari kesakitan kita,
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak
berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hipokrit thp gaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter sakit,dia kata kat kiter,sakit
bese2 jer, jgn nk merungut
Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de,
msti dia hepi
Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup tngglkn dia selama2nya untk dia bahagia
Tp adkh dia tahu pengorbanan kiter??
Ati kata, x pe, janji dia bhgia

Dan……
Biler kiter dh tinggalkn dia selama2nya
Dia dtg ziarah pusara kiterr
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mengata kiter
Dia mintak maaf sebab pernah buat kiter tnggu dia
Dia mintak maaf sebab pernah paksa kita layan dia time bsn
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn call kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x dgr luahan ati kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter kelaparan sbb dia
Dia mintak maaf sebab pernah ganggu waktu rht kiter
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn sakit kiterr
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri
Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter

Bile kiter syg org tu...Hargailah die selagi die ade...
*Herghh...Kena kt batang idong sy skali...muahaha...
*Hoyeah...da ade warna warni hidup blk...warna...windunyew kt kamu...heheh... 


hehe...cumeylnyew...



subhanallah...cantiknyew...


*lupe plak...thanx hencek google for da picca...




(^_^)(v)


Thursday, May 13, 2010

apekah??

Assalamualaikum dan Selamat Pagi sume...

Huhuh...Current Mood : A bit upset

Ape ekh maksud orang tu ble die ckp "why should I tell you"...Sy ni BI kureng...jd x paham...miahaha...padahal orang tu sebut dalam bahasa melayu je td...hurm...apekah maksud sebenar die?sy ni x penting pon tuk die kew?...so x perlula btaw sy...cmtu kew?ke sy ni budak tecit lg...x patut taw sme benda tu...hurm...usap2 dagu jap fikir...

*kerana kesuraman mood sy arini...entry ini turut suram tanpa warna warni dr sy...
*entry sy akan sentiasa ada warna warni walopon sy tgh marah or sedeyh sebab dgn warna warni tu hati sy terubat...tp kali ni sy x taw kenapa sy terasa hati sgt2...ouh...it hurts me so much...
*jd sy maw sambung kerja...muahaha...pujuk hati...pujuk hati...


 gamba di ambil melalui google...thanx hencek google...


Wednesday, May 12, 2010

mini cooper...lalala...

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera sume...


Huwarghhh...Nantok2...


Eyh2...mini cooperla...hehe...nantok2...nanti sambung cite pasal mini cooper yew...


*Haih...cmne nk bawak kalo kete smpai...kunci x smpai2...erk...logik kew?



Tag by Joe - Happy (^_~)


Assalamualaikum dan Selamat malam sume...


 Tag by Joe

First skali nk mintak maap kt Joe sbb lambat sgt2 buat tag Joe ni...huhuh...bz sgt...tp sempat jugak hupdate belog cket2 n b-walk..keskes..hokeyh2...tag kali ni berkenaan happy...time buat tag ni sy bermood biase2 saje...happy gak la sbb cuti n ade kt umah bersama family ter'chenta'...lalalala...



pic by hencek google...





1~ Adakah anda happy skang ??
happy jugakla sbb dapat rehat...weekend memang syiok ouh...i like...


2~ Kenapa anda happy??
erk...da ckp kt atas sbb weekend...lg satu sbb bersama family terchenta...




3~ Apa yang membuatkan anda happy??
ble dapat spend time ngan family...dapat buat ape yg sy skew...makan ape yg sy skew...

4~ Pernahkah anda menerima TAG??
pernah...thanx pada yg sudi tag sy...

5~ Nyatakan warna yang anda suker??
hitam
pink of course

6~ Berikan kepada 6 orang yg kamu mahu tag.sila beritahu kepada orang yang kamu tag supaya dapat respon(nak lebih pun boleh kurang pun boleh)


1. iman
2. yuni
3. riz
4. mr. k
5. sape2 yg sedang happy
6. sape2 yg sudi buat



7~ Nyatakan sifat orang yg anda tag..nak tulis panjang berjela pun takpa..asalkan anda happy..

iman - seorang yg sgt ramah tamah...keskes...iman nk badan ketul2 mcm fahrin...iman skew online dalam kelas...sy selalu wepot kt cikgu iman supaya iman kena berdiri atas kerusi...huahaha...


yuni - seorang yg sgt2 cumeyl hokeyh...hehe...ske borak ngan dia...ghajin datang blog sy...yuni datang blog sy selalu ye syg...yuni ckp sy lemah lembut...tp sy rase yuni yg lemah lembut ouh...


riz- riz ni dari tecit2 lg da praktis pakai baju melayu lengkap bersampin dan berkeris...hahah...sila refer gamba di belog riz yew...selalu jenguk2 belog sy...pengkomen tegar juga...hahah...thanx riz...kamu sgt ghajin...


mr.k - hehe...selalu sgt kehilangan rozita che wan...difahamkan mr.k sedang hangat berchenta ngan rozita...hehe...mr.k hokeyh...bukan dato k...miahaha...gudluck mr.k ngan rozita...




8~ ni soklan cepu emas ini..adakah anda happy dengan apa yg anda ada?
alhamdulillah...syukur dengan ape yg sy ade skrng...


family yg sgt2 besh...syukur ya Allah...

*n3 ni dikarang weekend aritu...so manyak jawapan berkisar tentang kehappian di hujung minggu...hehe... (^_~)

Sunday, May 9, 2010

Selamat Hari Ibu wahai EMAKKU yg terCHENTA

Assalamualaikum dan Selamat Petang...

Di kesempatan ini sy ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu khas buat emak sy yg tiut miut serta x lupe juge pada ibu-ibu di serata dunia...Happy Mother's Day to all mothers in the world...

Mak...Adik sayang mak sgt2...hehe...Terima kasih yang tak terhingga adik ucapkn pada mak kerana:

1. Mengandungkan adik
2. Melahirkan adik
3. Membesarkan dan menjaga adik
4. Memberikan pendidikan yg secukupnya pada adik
5. Memberikan kasih sayang yg x terhingga pada adik
6. Berkorban masa, tenaga, harta dan segala2nya untuk adik
7. Untuk segala2nya yg telah mak curahkan since adik lahir sampaila sekarang

InsyaAllah...adik janji tangan adik jugela akan adik gunekan untuk adik balas segala jasa mak ble mak memerlukan satu hari nanti...Love and Heart u so much mum...

Ya Allah...Panjangkanlah umur ibu dan ayahku ya Allah...Berikanlah kesejahteraan kepada ibu dan ayahku di dunia dan akhirat ya Allah...Berikanlah kesihatan yang bertambah kepada ibu dan ayahku ya Allah....Sesungguhnya hanya pasaMu aku memohon dan meminta pertolongan...Amin ya Rabbalalamin...


ayah + mak (my chenta hati) kt kampung perak...time raya 2009 kot...x hengat...



ouh2...abaikan kegelojohan itu...kihkih...sayang mak manyak3...love u with all my heart...mmmmmmuuahh3...


love,
adik (^_~)

Saturday, May 8, 2010

Tag By Nani Deary

 Assalamualaikum dan Selamat Pagi sume...




Weekend...beshhhhnyew...segar je ghase...agaga...poyo jew...arini sy nk langsaikan hutang tag sy dengan nani cyg...hehe...Jap2...ni tag ke contest?Eyh2...two in one ouh...Contest ape?nk taw teruskanla membaca...hehe...








Hokeyh2...contest senyuman paling menawan ni dianjurkan oleh miss chentazetty..syarat2 contest tersangat la simple dan mudah...follow blog beliau dan buat entry pasal contest ni...then upload gambar korang dengan senyuman menawan...


hahah...tecit2 sudeyh...senyuman x bape nk menawan...poyo je lebeyh ni...


sila abaikan ke'poyo'an gambar ye kalian2...sy x suke senyum nampak gg sbb gg sy x chantek (erk...kantoi di situ)....hahah...

senyum tu kn sedekah...so...senyum2la selalu hokeyh...lalala...

aktiviti bese...mendera org...sape yg sy tag ni wajib buat hokeyh...x kire...ahahah...tanduk da kua...

2. erika
4. epul


gudluck sy ucapkan pada orang2 yg sy dera...hikhik...x lupe juge pada yg mengtag sy...nani cyg...

(^_~)


Friday, May 7, 2010

Ke'BZ'an melanda hidupku...

Assalamualaikum dan selamat pg sume...

Maafla sbb da jarang2 menyemak di belog kalian2 sume...kawan2ku yg terchenta...sy bz plak tetibe...hencek bos tuh mcm taw2 jew sy xde keje skrng...abes sme keje die nk bg sy ouh...hahah...ni kalo hencek bos bace x pasal je...keskeskes...

Tp pg esok sy akan kembali mensemakkn diri di belog kalian2...tunggu hokeyh...jap g sy @ orang kecit @ yg xkn ckp byk @ yg akan mengantuk time meeting sbb org besar sibuk berkata2 @ org yang akan busan terpakse pg meeting setelah sekian lame x menjebakkn diri dgn meeting ouh...

So...tunggu sy muncul malam ni (kalo larat) ato pg esok je...heheh...thanx pada kalian2 yg sudi mensebokkn diri...eyh2...xla...meghajinkan diri mencemar duli di belog hamba yg indah kabar dr ghupe...agaga...

Seperti biasa sebelum meninggalkan kalian2 sume...sy bg buah tangan gamba2 sy...hikhik...x kire...nk letak gak...lalala...



eyh2...gamba kt india la...hehe...



chantek x?chantek x?chantekkn scenery blkng tu...


hurm...x hengat plak name tmpat ni...maafla ye...



yg sy ingt nk masuk cni kena bayar 250 rupee...bersamaan?RM 31.25 sen kowt...mcm mahal pon adeouh...sebab kt situ mcm ade batu je...mungkin sy x gheti menghargai batu...hahah...tp layankn ajela...



hehe...sy ditemani oleh kak kin ngan ifwat...haa?x knal?nntla kenalkn...ni n3 express...nk g meeting sempat lg tuh...meeting da la jauh ni...



perasan x...xpe2...sy bgtaw...suhu kepanasan kt sane lebeyh kurang 40-42 deg C hokeyh...panas ouh...





hokeyh...ni sgt menarik perhatian sy...subhanallah...kuasa Allah...



ape ekh nama benda ni...x hengat plak...tp ni antara pengangkutan utama kt cni...budak tecit kt tgh tu skew gle naik benda Allah ni...hehe...murah sgt tambang die...


bukan2...ni bukan family terbiar aku di india hokeyh...hahah...yg memegang budak tecit itu adelah hencek yg membawa benda kunin tu...ble sy nk ingat name benda tu ni?hurm....(usap dagu yg x berjanggut)


eyh2...ni kt Malaysia da...hahah...


okeyh2...sekian...sy pg meeting dl ye...jmp nanti kawan2 ku yg terchenta...mmmmuahhh2....hehe... (^_~)

*wasiat2 dari kalian sedang kukumpulkan satu persatu...x lupe gak pada award...thanx kepada sume...sayang korang sgt2.... ^_^(v)


Wednesday, May 5, 2010

NEW MICHELIN TYRE

Assalamualaikum dan selamat pg sume...

Pagi ni sy nk berkongsi dengan pembace2 sume pasal tayar...Info ni sy dapat dr email melalui seorang kawan...Sgt menarik...Tu reason sy berkongsi cerita ni...Eyh2...nape ayat sy mcm skema sgt ouh...Haih...Xpela...Sekali sekala... 

Tammo cakap manyak2...jum kite tgk gamba tayar baru tu...Mantop seyh... Teknologi ni makin lame makin laju meningkat...Orang2 pon makin bijak...Bukan orang2 kt sawah hokeyh...


Radical new tire design by Michelin. The next generation of tires.  They had a pair at the Philadelphia car show.
 

 nampak x ape yg pelik...xpe...kalo x nampak scroll bawah lg...



sekali tgk mcm klaka pon ade...mcm tayar basikal plak...tp cool...



hurm...xyah susah2 fikir nk isi angin tayar da...tp tgk gamba ni risau plak...tahan kew tayar ni....



tebal ouh tayar die...



bape la agaknyew harga tayar ni sejibik...



dalam email x plak diberitahu material yg digunakan utk buat tayar ni....sy curious gax ni...ade sape2 taw?



*hurm...imagine jap kalo tayar ni diinstall kt kete sy...kihkih...mcm klaka je...
(^_~)