c l i c k 2

Friday, November 30, 2012

Klinik Pergigian di Senawang

Assalamualaikum semua...

Sape suke jumpa Dr Gigi? Me x ske, takot. Hehe. But everything berubah since my elder sis jadi dentist. Dah jumpa hari2 xdela takot kan. Plus, dia sangat lembut okay. Walaupun sekarang sy ada panel klinik gigi lain, sy x penah pg klinik panel tu sebab dah selesa dengan my sis. 

my sis aka Dr Gigi

Alhamdulillah, baru-baru ni my sis dah bukak klinik gigi sendiri di Senawang and lagila senang nak dapatkan rawatan dari dia. Entry ni sekaligus nak promote klinik my sis to every potential customer especially yang bermastautin di area Senawang untuk ke Klinik Pergigian Shaida kat Taman Cempaka, Senawang. Yang duduk area lain kalau singgah Senawang tetibe tersakit gigi bolehla jgk datang sini. Datang taw. Tapi xdela makan2, untuk rawatan gigi je.



Rate untuk rawatan lebih murah berbanding area Selangor and KL. Kalau nak buat bleaching ke, gigi palsu ke bolehla try ke sini sebab sekarang tgh ada promosi. Untuk waktu rawatan pulak, klinik dibuka setiap hari kecuali Jumaat. Setiap hari tu termasuk Ahad taw. Isnin - Khamis and Sabtu dibuka dari 9.00 pagi sampai 9.00 malam. Untuk Ahad pula, 9.00 pagi sampai 5.00 petang. (Kasi can Dr berehat dengan family) Boleh refer waktu rawatan kat bawah untuk pemahaman yang lebih jelas.



Some piccas sekitar klinik. Checkidawwt:

 My sis with assistantnye

 waiting area 1

 children area

 danish pon nak tolong mama

 waiting area 2

Setakat ni interior klinik masih dalam proses penambah baikkan lagi. InsyaAllah ade rezeki nanti boleh hias sana sini.

 Jom pakat mai ramai2. Hehe. 

Alamat klinik :

Klinik Pergigian Shaida
No. 41 Jalan Cempaka 28
Pusat Komersial Cempaka
70450 Senawang
Seremban 
N. Sembilan.

Contact Number :

019-2776401 

Website :

Klinik Perigigan Shaida


Memandangkan soalan berkaitan kadar rawatan tak putus2 since saya buat entry ni. Saya pon mengambil langkah bijak menyenaraikan kadar rawatan untuk semua. Saya ni selalu outstation sebenarnye. So kesian kat orang yg tanya duk tunggu saya jawab berminggu2 jugakla kekadang tu. Everyone...kindly refer range harga rawatan di bawah ye:

Tampalan Kanak-Kanak

Amalgam @ warna gigi = RM30 - RM40

Tampalan Dewasa

Amalgam (Warna Silver) = RM45 - RM90
Warna Gigi - RM50 = RM100

*harga bergantung pada saiz tampalan
Cabutan Kanak-Kanak

Gigi depan tanpa injection = RM25
 Gigi depan dengan injection = RM30
Gigi geraham = RM40

Cabutan Dewasa

Gigi depan = RM45 - RM90
Gigi geraham = RM50 - RM95
Surgeri = RM250 - RM350
**jahitan tambah RM10
*harga bergantung pada kadar kesenangan cabutan

Rawatan Akar @ Root Canal Treatment

Gigi depan = RM250
Gigi geraham kecil = RM300
Gigi geraham besar = RM400

*untuk sebatang gigi

Gigi Palsu

Tapak = RM70
Setiap batang gigi = RM25
Repair gigi palsu = RM25 - RM35

Braces

*ini soalan faveret sgt ni...saya cume bagi range harga. Ape-ape boleh jumpe Dr and consult untuk harge penuh ye ;)

 Conventional system = RM3,500 - RM5,000
Damon system (ni yg latest) = RM5,500 - RM6,000
Damon clear = RM6,500
Retainer biasa (atas & bawah) = RM400
Retainer essix (clear) - atas & bawah = RM600
 Lain - lain

Crown @ Bridge (1 unit) = RM500
Bleaching @ putihkan gigi = RM500
**untuk pertanyaan lebih detail boleh call direct no kat atas atau lebih senang datang klinik consult ngan Doktor. No worries. Akak saya orang paling lembut dalam dunia pada saya. Siyes ni.

101 comments:

  1. kalaw dekat confirm Sya pegi! huhu

    Sya takot gk jumpe dentist. Sya tampaL gigi pon request doc bg bius! huhu.still, nk bius pon takot.adoiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kte dulu pon mcm sya.Takot pg klinik gg jumpa dr gigi.Tapi x mintak biusla.Hehe.Macam lg seram je kalo bius sya.

      Delete
  2. senawang ke, slh nampak td ingatkan selayang haha..jauh tu dgn saila hehehe.. thx sharing :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Saila duk area Selayang ke.Xpe.Nanti kalau ke Senawang tetibe nk jmp Dr Gigi bolehla datang. :)

      Delete
  3. wah..ad adk doktor gigi mmg sng la...best2x..tp mind set org..jmpe doc gigi mhal..hihihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan adikla yang.Kakak kte.Memang mahal pon rawatan kt klinik gg.Huhuh.

      Delete
  4. nk pasang braces bole ke?mahal x? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je.Untuk braces strating RM3,500 my sis ckp. :)

      Delete
  5. salam...wah! blh dpt diskaun ni..hehehe..kalo abad nk g,nk kena wat temujanji dulu k?or dtg terus.."malu nk check"sbb byk gigi dh nk reput...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam...boleh je diskaun cket2.haha.datang waktu promosi ni confirm2 dapat. :)

      Delete
  6. wah...dekat dgn ofis akak. dh nih...

    ReplyDelete
  7. wahh..senang la g2..kl sakit gigi je..g jumpe kakak..untung ade bisnes..yg lagi best..tutup hari jumaat...keje sendiri..law sendiri..senang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tu.Kalau ade hal pon boleh panggil doktor locum ganti. :)

      Delete
  8. awak . assalamualaikum .. kalau nak buat pendakap gigi , kos dalam bape eh ? rep kt komen blog sye k . thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam dear.Done reply kt your blog.Thanx for asking. :)

      Delete
  9. ramai org takut nak g dentist...termasuk saya..
    eiii..takut!!! takut jarum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan jarum je dear.Alat2 die pon menakutkan.

      Delete
  10. Wah! ada kakak dentist besttnye! sy suka jumpe doc gg..dr kecik memang dah diajar..dlu masa kacik takut2 jugak siap suh mama tutupkan mata..tapi dah besar ni siap cari klinik gg stiap 6bulan cek..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh...bagusnye dear.kte xde pon pg cek mcm tu.Haha.

      Delete
  11. Replies
    1. Thanx dear.Kembang my sis kalo dapat taw ni. :)

      Delete
  12. Cool photos! Great blog!

    If you have time, please come by and check out my blog! And maybe follow?

    xo - Sheila
    www.sheislovelyblog.com

    ReplyDelete
  13. Kalau saya yang namanya dokter gigi paling suka banget sis...
    Suka banget takutnya.. :D
    Thanks sharing cakepnya.

    ReplyDelete
  14. bolehlah puteri ke sana nanti.. :)

    ReplyDelete
  15. huu.. jauhnyer.. klu x ble la pgi..
    nk wat braces ni.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa...yeke.Xpela.Better cr dekat sebab appointment kerap.

      Delete
  16. Hello, congratulations on your blog!
    If you can visit this blog:
    http://morgannascimento.blogspot.com.br/
    Thank you for your attention

    ReplyDelete
  17. blehla dtg ni..hehehe..akak mmg takot nak jumpa doktor gigi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samela kte.Tapi dulula.Jemputla datang kak. :)

      Delete
  18. bOleh dapat diskaun la mcm nie kn. utk blOgger. ;)

    ReplyDelete
  19. akk pn tkot sgt cabut gg..hehe..dah 4 kali ngandung bile check gg je ase nk skip..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.Memang seram jumpa dr gigi ni.Nak2 lg kalau buat treatment.

      Delete
  20. Salam..nak tanyer..hr ni klinik tutup ke? Call x angkat.. Uuuuwwaaa, gg dh sakit gler ni..

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. W'salam...alamak.So sorry sebab sy os seminggu.Baru ade kesempatan baca.Certain cuti umum the clinic will be close.

      Delete
  22. salam dear...nk tnye,,berapa kos utk braces ??? huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam dear,

      Really sorry for the late reply. Kos utk braces start from RM3,500 dear.Tapi currently waiting list agak panjang taw.Huhuh.

      Delete
  23. Salam..tumpang tanye,for braces tu rm3500 total utk atas dgn bwh ke yup?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Basically, harge x fix RM3,500.Start from 3.5k depending on condition gigi patient.Anything better consult dl dgn Dr.Try tanya je.My sis x makan org.Hehe. :)

      Delete
  24. Replies
    1. Maaf sangat lambat respond. Crown gigi ade je dear. :)Ya

      Delete
  25. Sy nk tny,.kalo untk pmutihan gigi harge bp ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pemutihan gigi sekali je rawatan utk gigi atas dan bawah RM500. :)

      Delete
  26. salam. .kalau nak buat braces atas shaja berapa ye kos .sebab gigi depan je yg senget sikit. bawah tak bermasalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam dear...sowi lambat reply.Lambat dpt feedback from my sis.My sis ckp range dalam 2k.Better datang klinik dulu so that dia boleh cek and quote the price.Hope membantu. ;)

      Delete
  27. total cost buat braces kat klini die berapa yer ? atas bawak , sekali dengan appoinment .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak yang...kalau total betol2 memang xleh quote trus.Depends on patient jgk.Cuma my sis ckp starting from RM3,500 untuk full braces atas bawah.Better consult ngan Dr direct untuk total cost ye.Hope this help. :)

      Delete
  28. nak cabut sebatang gigi berapa kos?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf lambat reply.Saya x pasti pulak.Rasenye start from RM40.Tgk gigi jgk.Mcm gigi geraham yg susah cabut harga lain.

      Delete
  29. nak cabut sebatang gigi berapa kos?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah terlepas pandang. Starting cost untuk cabut gigi RM50. Tapi tgk gigi jgk. Kalau gigi geraham yang cabutannye susah harga lain. :)

      Delete
  30. Salam,kak.kalau buat braces bayar sekali terus ke boleh ansur ? advance nak berapa , range dalam RM 500-RM1000 ke? thank you :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam dear.Sowi lambat reply.Sis bz pg outstation.Sobs2.Biase kalau buat braces bayar setiap kali pg treatment yang.Meaning x bayar segedebuk ribu riban.As for deposit range RM1000-RM2500 depending on treatment and material.Camtula lebih kurang.Sis pon tataw sgt.Hahaha.Hope this info help. ;)

      Delete
  31. hi, klu bleaching harga berapa ya? and klu cuci sahaja harga berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye dear.Sowi lmbt reply.Untuk bleaching complete set RM500.Cuci @ scaling RM50 - RM90. :)

      Delete
  32. Kalau tampal pula berapa range harganya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Sorry lambat reply.Ade due jenis tampalan.
      1. Tampalan amalgam (warna silver) RM45 - RM90
      2. Tampalan ikut warna gigi RM50 - RM100

      Harge ikut besar mana tampalan dibuat. :)

      Delete
  33. nak tanya, permanent braces nak beli kat mana? then boleh suruh doctor pasangkan kan? hehehehe

    ReplyDelete
  34. permanent braces nak beli dekat mana? then boleh pasang dekat doctor kan? (:

    ReplyDelete
  35. Replies
    1. Alamak...sowi lmbt reply.Yes dear.Utk sume gigi atas dan bawah.Satu set. :)

      Delete
  36. Assalammualaikum..kalo gigi palsu masih lg ke dengan harga yang di atas? dan berapa lama boleh siap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf lambat reply jgk.Huhuh.Range harga masih seperti di atas.Kalau ada perubahan saya akan update.Tempoh masa utk siap lebih kurang 2 minggu tetapi bergantung pada kes juga.

      Delete
  37. Kat klinik gg kakak awak ada tak bt braces yg clearpath tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dear...so sorrry sebab lmbt respond. Clearpath braces xde my sis ckp. Brracket clear je ade.

      Delete
  38. salam saya nk tanya lah. harga down payment untuk installment braces yg conventional braces tu. and monthly payment berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam...deposit range RM1000-RM2500 depending on treatment and material. Untuk monthly payment pulak boleh discuss dengan my sis. :)

      Delete
  39. salam sya nk tnya lah. berapa down payment installment untuk conventional braces and monthly payment? boleh x dpt down payment rm1000 and monthly payment rm100?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dear...pasal bayaran ni boleh bincang direct ngan my sis. In shaa Allah xde masalah utk dia ikut request dari customer tapi kena reasonable la.:)

      Delete
  40. Sy nk tao la utk check up kne caj berape rm ye? Sy rse cm nk p klnk nih..dkt je ngn umh..sbb nk membajet nih..nk rye dh kn..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak...maafla sbb sy sgt jarang online skrng.

      Delete
  41. Salam..utk gigi ade plak kat tepi2 gigi brapa?yg tampal pudina tu..

    ReplyDelete
  42. Salam..hari ni saya baru cabut gigi geraham bongsu atas di klinik Dr Shaida..Alhamdulillah semua baik2 saja. Memang tak sakit dari awal bius sampai la gigi cabut..Dr Shaida ramah, dan mmg nrvous hilang...tqvm dok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam...alhamdulillah.Terima kasih sebab support klinik kakak sy. :)

      Delete
  43. Salam. Boleh saya tanya bagi rawatan bleaching tu kakak awak gunakan kaedah in office bleaching atau home bleaching? Lagi satu, 500 tu bagi satu kali rawatan atau sepanjang rawatan bleaching tu.

    ReplyDelete
  44. W'salam,yang in office atau home bleaching tu sy tak pasti.Akak sy x dapat dihubungi pulak skrng.Tapi 500 tu untuk sekali rawatan sahaja.

    ReplyDelete
  45. Doc dia mmg best..sy cabut gg mse preggy 8 bln dh..doc dia mmg lembut...x rase skit pon..bby dlm perut pon relax je tido..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Alhamdulillah.Seronok mendengarnya.Terima kasih datang klinik kakak sy. :) Selamat menjalani tempoh pregnancy yg besh. ;)

      Delete
  46. Salam. Sy nak tanya,kalau sy dh pasang braces dkt klinik lain,then nak sambung rawatan sini boleh ke?sbb jauh nak ulang alik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam dear, kalau nak sambung rawatan kt klinik ni boleh je dear. Sebab ada je patient my sis yg datang sambung rawatan sebab alasan yang sama. :) Jemput datang klinik.

      Delete
  47. Ada tak student price untuk pakai braces??

    ReplyDelete
  48. Salam..skrg nie gigi geraham no3 dibawah belah kanan berlubang separuh..berapa kos nak membaik pulih gigi saya nie??

    ReplyDelete
  49. Slm..gg akak dpn patah separuh boleh fix balik ke or nk kna cbut..nerves nihh

    ReplyDelete
  50. Slm gg akak dpn yg no 2 tu dh patah 90% ..nk kna cabut ke or just fix mcm gg plsu je huhuu

    ReplyDelete
  51. Baru jap tadi gi buat rawatan akar..mula2 mmg takut gila nak gi jumpa dentist. Tapi lega sangat sbb x rasa sakit pun. Doktornya pun baik dan lembut. reccomended pada sapa2 yg nak gi buat rawatan gigi.

    ReplyDelete
  52. salam..nk tnya rate tampal sebtg gigi depan

    ReplyDelete