c l i c k 2

Monday, May 13, 2013

Signage

Assalamualaikum semua,

Nak cite cket progress nak kaweng. Last weekend macam bese sibuk mengemas itu ini. Siapkan mana yang patut. Balik umah jumaat petang tu I saw this...


 Terkejut + terharu

Saya terus tanya mak "Sape yang baik hati ambikkan untuk adik ni mak". Mak pon jawab "Orang sebelah yang ambikkan". Ya Allah...baiknya jiran saya. Saya memang tak terkata ape. Cuma mampu cakap terima kasih je. Yang kelakarnya my jiran cite balik detik2 diorang ambik signage tu. Siap kena jatuhkan seat belakang sebab x muat nak letak kt bonet. Pastu dalam kete diorang duk gelak2 cakap Najib ngan Khairy tumpang kete ktorang arini. Haha.

Semalam ayah pon start mengerjakan signage tu. Utk suit our usagela kan. Xkan nak guna yang gabak tu. Saya bukan nak berkempen pong. Hehe. Proses2 menyiapkan signage atau penunjuk arah saya.

 awal2 mase nak buat masih bertenaga

 dah siap ayah sangatla fenat...sampai malam tu demamla...nanges saya.suka susahkan ayah & emak...sobs2

Ayah gigih btol menyiapkan signage tu sensorang. Abg ipar tolong kejap sebab mak dah bising suh dia tido. Malam tu dia nak pg kelantan ambik barang adik dia yang baru abes blaja. So sayala yang tolong ayah. Tu pon x dapat tolong banyak sangat. Sekadar ambik barang itu ini, pas itu ini. Nak ketuk paku pon fail. Wuwuw...pastu siap tangan luka. Saya memang tak sah buat keje xde tanda. Dan hasilnya.

 Alhamdulillah

Time akak saya kawen dulu, kul 1 pagi saya, abang ngan adik duk jalan cari signage orang kt traffic light. Recycle yang dah ade je kononnye. Haha. Pastu masing2 duk tolak masing2 suh pg cabut. Ingatkan kul 1 da x ramai orang. Ade jugak. X reti tido gamaknya diorang ni. Kali ni xyahla sume susah2. Da siap da. Hehehe. Suke3.

*Alhamdulillah my sis selamat lahirkan baby girl Sabtu lepas. Walaupun baby pre mature, alhamdulillah she is fine. Aktif lagi. Cuma masih ditahan untuk rawatan rapi

**Arini saya dapat hadiah kaweng yang pertama dari ofismate. Sebab En John x dapat datang awal2 da bagi saya hadiah. Hehe. Alhamdulillah. Jazakallah En John and family.

 Saya da janji nak bukak lepas majlis.

18 comments:

  1. Replies
    1. Hehe.Tu la.Besh buat persiapan kaweng ni.

      Delete
  2. wah dh siap signage.. bestnya.. sara pn kutip dr yg berkempen... bhuahahaha.. nnt nk up gak la entry signage... walhal lambat lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.Samela kte yang.Sep3.Xpe.Da dekat nanti bz takut x ter up plak.

      Delete
  3. Untung sha kawen lps pru kn. Bnyk papan tnda ble recycle. Nti nelly pos hb k. In progress..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Tu la.Alhamdulillah.Yeay...x sabanye.Thanx nelly dear. :)

      Delete
  4. waahh...syoknye tgok persiapan org tu. semoga dipermudahkan semgala urusan ye sha :)

    ReplyDelete
  5. syok jgak tmpal arrow tue...kdang kul 2-3 pgi wt bnde alah tue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Tu la kan.Sempat jgk merasa masa majlis kakak.Majlis sendiri x dapat da la. :)

      Delete
  6. okey jgk tu sha..
    amik je kt tep2 jln yg org ltak tu..
    recycle blik.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...kena jimat nak kawen ni sebab duit mengalir mcm air.

      Delete
  7. Replies
    1. Nak3.Tolong sha siapkan bunga manggar.Ehehe.

      Delete
  8. Replies
    1. Hehe.Ayah yg gigih smpai demam. :)

      Delete
  9. xpe, ayah buat untuk anak perempuan dia..
    lepas ni ayah xde tempah bermanja dah..

    ReplyDelete
  10. cantek yangg!! best nye. nanti da abes kenduri bg Sya pulak La. Sya lak recycle. hehehe

    ReplyDelete