c l i c k 2

Saturday, April 10, 2010

kenape SHAYE suke O.F.I.S shaye

kenape sy ske ofis sy?hikhik.sebab ofis sy besh... (teringat iklan dolu2 yang budak2 tu ckp "kenapa sy ske umah sy?...sbb umah sy besh, ade tangga, ade bilik, ade pintu...bla...bla...bla...-ouh ayat yg completely dioter sebab da x hengat)...

hokeyh...berbalik pada ofis sy...untuk merajinkn diri sy yg x berapa nk rajin neh bangun awal2 pg untuk ke ofis sy pon mengambil langkah untuk menchantekkn lg ofis sy...dengan care ini xdela sy buhsan nk datang ofis setiap hari...sekaligus memberi semangat untuk sy berkerja dengan tekunnyew...hokeyh...tammo membebel lebeyh2 layan gamba yg x bape besh neh...


ni sebahagian dr ruangan kerja sy...gamba bilik yg penuh x amek lg...bilik ini sgt besar untuk sy...tp hencek bos kate nk divide into two untuk ruangan discussion...huhuh...sy x ske (tamak plak...heheh)...kalo x nk boleyh x?


ini plak meja sy yg agak serabut...tp sy ske...heheh...(meja clear jew, nampak sgt mcm x byk keje)...mcm je hokeyh...the truth is keje byk...smpai sy malas nk buat...lalalala~


ini plak konon2 mcm board untuk sy letak ape2 reminder and jadual penting...sy ske warna warni...barula ceria n sedap mate memandang...hahah...ni kes malas nk beli board yang harge lebeyh kurang 30 - 40 hengget tuh...kedekut piang...kihkih...

*(nampak x stick notes yg bersusun2 tuhh...haa...tu tandenye banyak keje hokey)
huahua...neh kes org terlebeyh mase...ni kunun2nyew mcm wallpaper bilik...sy nk kelainan cket...so sy merajinkn diri duk lipat2 kertas buat bentuk bintang...pastu susun ikut bentuk wave yg x bape menjadi...hehe...warna warni jugak...cumeyl...
*psstt...tp wallpaper neh x siap lg...baru separuh bilik da x larat nk lipat bintang...keskeskes...



 hokeyh...yg ni plak yg paling sy ske sbb die yg paling menyerlah dalam ofis tuh...bile org masuk bilik sy mesti ckp "waa...cantiknye basikal neh...ko buat sendiri ke sha" sy pon jawab "hahaha (bangga kejap sbb rase diri nih kreatif walopon x)...abes kreatif aku neh...xla, tu aku belila..."
*neh sy beli kt downtown...promote2...hehe...
alamak...kekepaman terserlah...ni wajib ade untuk setiap dalam ofis...hehe...persediaan untuk tidur di mase senggang...kuang3x...


yg ni over hokeyh...tp sy bawak jgk sbb comforter mini neh ade 3 kegunaan untuk sy...
1. alas untuk solat menggantikn sejadah - surau jauh sgt (time rajin jew pg)
*sejadah ade satu jew kt umah sewa...malas nk usung bwk blk ofis - umah, umah - ofis
2. mengcover kaki sy yang kesejukkan - sejuk hokeyh sbb dalam bilik sy yg besar tuh ade due corong aircond (brrrr...shejuk sgt smpai stokin pon x mampu nk tanggung)
3. which is da last one...untuk ape lg...untuk alas tidola...agagag... - (kantoi sy tdo kt ofis, harap2 hencek bos sy x layan blog2 neh)


 jam-fenting owh...mase itu berlian...hikhik...jam neh hencek hp yg bg mase beli miss lappy...tengkiyu2...lenkali kasi lg owh hencek hp


 neh aroma teraphy from belle yg dihadiahkn oleh my ex bos...heheh...tenkiyu dr.rohayu...bile org masuk bilik sy jew musti ckp wangi...tp sy sendiri x bau...huhuh...


 hiasan berharge 5 hengget dari kedai ape ntah name die (x hengat plak)...beli sbb warne pink!!!...shaye suke pink...
*xde org nk kasi, sy beli sendiri jew...hehe...


 last one, souvinior souvenir from japan from hencek ofismate next door (hencek hanafi)...tengkiyu2...
*ape2 pon tetap jeles sbb sy x dapat follow...uhuksss...

*sebenarnye ade lg khazanah2 yg x sempat nk diambil gamba (almaklumla...sy seorang yg bz...keskes...bz la sgt) ...xpe2...ade rezeki sambung di lain hari...


akhir kate : sy S.A.Y.A.N.G ofis sy

*walopon hencek hanafi next door kate ofis sy mcm tadika (adek sy pon ckp ofis sy mcm tadika)...tp ada sy kesah...hehe...asalkn sy suke...
*kak awin ckp ofis sy lawa...weettt2...suke...suke... ^_^

 


 


8 comments:

  1. saya tidak memiliki barang2 comel sedemikian, ehehehe

    ReplyDelete
  2. hehe...kalo begitu cepat bersiap2 utk pergi memburu barang2 comei...hehe..

    ReplyDelete
  3. berkunjung subuh di blog indah ini...aku follow blog ini...follow balik sgt di nanti

    ReplyDelete
  4. heheh....tengkiyu hencek...i follow u ye...

    ReplyDelete
  5. wah cantik ofis dia..hehe.
    xde perlu pekerja baru? sy pon nk cari keje ni.huhu

    ReplyDelete
  6. heheh...kalo awk nk masuk kt situ pon x dapat bilik mcm tu...tu kena buat sndr...hehe...

    ReplyDelete
  7. wah dear cantik nye la opiss..kreatifnye hias...klu i plak bersepah sepah...huhuhu....memang suka pink kew??? i x minat pink tp i minat unggu tp kwn2 ckp i suka pink...pelik kan....i kan nk sgt beli sticker tu tmpak kt umah tp xde idea nk tmpal mana...btw salam kenal...i follow u :) nnt i dtg balik yea....sudi2 jemguk blog i yg tk seberapa tu :(

    ReplyDelete
  8. fauzuskamarudin:hehe...suke.sgt suke.unggu lembut kadang nk lebeyh kurang.maybe sbb tu org salah tgk kowt.salam kenal.thanx sudi singgah.hehe.alaa...beli je dl.pastu try letak2 tgk seswai ktne.pastu baru tampal.

    ReplyDelete