c l i c k 2

Tuesday, February 26, 2013

Wedding Puan Mah

Assalamualaikum dan selamat petang semua,

Bulan ni dan seterusnya mungkin blog ini akan diabaikan cket. Saya bz sesangat ngan kerja. Persiapan kawen pon ke laut. Huhuhu. Tapi takpe, saya tetap akan cari masa untuk mengarang entry, blogwalking and tinggal kesan kt blog kawan2 mane yang sempat. Kali ni saya nak review wedding blogger comel dan sangat rajin menDIY. Sape lagi kalau bukan puan mah comel.




Alhamdulillah...setelah banyak kali plan nak pg kenduri kawan b2b. Berjaya jugakla sampai kenduri puan mah on 2 Feb 2013 yang lepas. Hikss...nampak sangat da lame berlalu kan. Ampun...x smpat review. Plus tunggu gamba tambahan. Hahaha. Alasan. Thanx to linda comel sebab sudi email gamba kt sha. Syg linda ketat2. Boleh? Hehe.

Nak mula dari mane ek? Okay2. Saya datang dengan wati (housemate sy). Ktorang gerak around 11.30 pagi dan smpai lebih kurang kul 12 lebih. Mase tu duk text dengan cik awin comel and sya comel. Cik awin sampai dulu tapi saya yang pegi kt khemah dulu. Mase cari parking tu kn...bersyukur sgt sebab saya pakai kete kecit. Dapatla menyelit kt celah2 parking yang ade. Hikhik.


entrance yg comel gittew...ade sangkar2 cinta
 
Kebanyakkan gamba adalah hak milik cik linda comel ktew ye. Pasal gamba ni pon satu hal. Saya ni xde kamera digital. Sobs2. Jadi gunela tab yang gabak tu untuk ambik gamba. Asekla menyusahkan wati, tunang linda and tunang sya. Abes segala orang yang ade saya suh ambikkan gamba. Tu bila malas ckp kt linda...nanti linda share gamba puhlease...Hehe.

sha + cik awin comel

center piece puan mah yg di DIY

Masuk2 je disambut mesra oleh mak and macik puan mah. Macik puan mah ambik hadiah pastu trus suh ktorang makan. Padahal masa tu hati meronta nak pg kt guestbook. Sabo dulu. Pastu call cik awin tanya ktne. Cik awin x kua kete lagi rupenye. Ambik makanan, pastu ambik gamba jap trus makan. Tengah makan kepala jenguk sana sini. Nampak linda. Pastu baru cik awin datang. Salam pelok2. Then ktorang makan semeja sambil borak2. Cik awin bagi kad kawen comel. Lepas makan ambik gamba lagi. Haha. Penoh dengan sesi mengambil gamba ye. 

Makanan memang sedap. Walaupon saya x makan daging saya sangat suka lauk daging kt kenduri puan mah. Rase rugi plak ambik cket je. Nak tambah malu. Haha. Tapi memang catering puan mah superb. Kalaula dekat mesti saya dah recommend kt famili. Dah sudah makan baru taw ada cendol. Sebab teruja nak ambik gamba I is lupakan niat menikmati cendol. Haha.

Lepas makan p jumpa linda. Pastu ktorang terjahla khemah pengantin. Pengantin tengah bersanding. Ktorang pon dukla ambik gamba dekat candy corner. Sempatla ktorang ambik gula2 buat ole2. Hehe. Pastu bila puan mah da gerak ke meja makan ktorang pon ambik alihla pelamin indah yg tengah available tu. Haha.

 ada macam2 kt candy corner...chocolate fountain tu memang tempting, tapi perut da penoh



 cantikkan pelamin puan mah :)


sebab cantik ktorang pon posingla

Memandangkan nak tunggu b2b lain untuk ambik gamba sekali ngan puan mah ktorang pon terjah photo booth. Sempatla sambung sesi camwhore. Haha. Suke3. Barula sy sempat meninggalkan wasiat buat puan mah comel dalam guest book. Haha. 

 guestbook corner

 tinggal jejak jap

posing time...us = happy

X lame lepas tu cikCT comel datang. Ktorang salam2 pelok2 sambung borak2. Then diyana comel sampai. Sedondon berbaju hijau dgn EH D. Hehe. Sweet je. Pastu nampak sya comel. Tapi sya laju je masuk khemah. Haha. X sempat panggil. Last2 ktorang pg kt sya, salam2 pelok2. Tunggu sya makan baru gerak jumpa puan mah and sesi bergamba bermula dengan jayanya.

diyana + cik awin + sya orked + hubby puan mah + puan mah + me + cikCT + wati

Overall memang sme cantik dan menarik masa wedding puan mah. Deco, warna tema sweet, baju puan mah lawa, makan sedappp, seronok jumpa kawan2 b2b. Lupe plak satu benda, doorgift pon sedap. Saya dapat makan cket je sebab anak buah sibuk habiskan kek tu. Hikss. Puan Mah...sha doakan semoga berbahagia hingga hujung nyawa. Amin.

cantik!!! suke sangat bila tengok kek puan mah ni.sempat snap gamba potong kek.

psst : Pn mah...balik tu sha tunjuk gamba kt akak, rupenye hubby puan mah anak pada pakcik abg ipar sha. Kiranya kte ade bau2 bacangla kan. Boleh gittew? Hehe. 

**sape pegi kenduri cik awin...insyaAllah xde aral sha pon nak pg.jom jumpa lagikk...

19 comments:

  1. jomm g wedding Awin!!! hehe
    Aiman xLeh teman Sya nnti sbb ad kenduri kawan die. sape nk toLong amikkan gmba nnti.. (kusut!hahaha)

    Sya xperasan candy buffet tu..! sadisss kan..uhukk

    best kan jumpe. nk jmpe lagi...! hoho

    ReplyDelete
  2. bestnyaaa dapat jumpe kawan2 bloggers kn.. sll kt blog aje... semoga ukhwah berpanjangan selalu..

    ReplyDelete
  3. anak kpd pakcik abg ipar, adakah b'maksud
    hubby puan mah sepupu ngn abg ipar sha...
    kan3???

    **org komen pasal wedding puan mah, dia sibukkan hal laen plak... ngee~

    ReplyDelete
  4. hallamakk ! acaner pic kite bolee sesat kat guest b0ok cornerr tuhh ? aishhhh ~ malu-2 ! *tutupmuke*
    btw nicee belogg ! :)

    ReplyDelete
  5. haaa ni hutang dari cik mah ye.. hikhik. akhirnya yunkkk.. hahaha

    ReplyDelete
  6. wao... meriahnyaa... suke tengok..

    ReplyDelete
  7. jmpe B2B ye sha...bgus2x..tahniah bt pasangan...setel dh.kite jgk tak setel ni cane..adehhh..hihihi

    ReplyDelete
  8. omeynye!!! isk.. nak kahwin gak! hehehe..

    ReplyDelete
  9. Alahai kecik je dunia ni kan. Kecik cute jugak cik sha kiter ni =D

    ReplyDelete
  10. wah lame sha menyepi ye, busy betol dia ya :) bestnye dapat gi kenduri b2b, dija johor jauh la nak gi.. meriah kenduri puan mah semue cantik2 :)

    ReplyDelete
  11. dear...tq sngt2...suka ngan semua gmbar,...review yg sngt2 best..walaupun bz kan...tq sngt2 sudi dtg tau...t sent alamat boleh..cik mah nk pos hadiah...rahmah2287@yahoo.com...

    ReplyDelete
  12. nak pegi juga.. kat mana kat mana ? hahah.. sara di Kuantan.. huhu. cam ssh nk gather.. uwaaaa

    ReplyDelete
  13. ya Allah comelnyaaaaa konsep wedding dia ! eeeee kalau bella lah kan , mmg tak sanggup nak makan kek tu . sebab comel sangat ! hihi

    ReplyDelete
  14. thanks coz following me..Done follow you back:-)

    ReplyDelete
  15. diyana:itulah cik mah pun konfius..siap dah ckp kat en suami..die pun blur..hahahha....

    tq pada semua...alhamdulillah mjlis sngt meriah n hepy sngt2...

    ReplyDelete
  16. ramai juga B2B yg pergi wedding cikmah nie, enjoy sgt tgk gambar ^_^

    ReplyDelete