c l i c k 2

Friday, August 16, 2013

Wedding Review 7 : Reception Part 1

Bismillah....

Assalamualaikum semua,

Phew...post ni mungkin akan jadi post yg panjang. Tapi sume bergantung pada memori saya ye. So...let's start. Tema untuk majlis resepsi saya ialah purple. Purple kundang bak kate sesetengah org yg tgk. Warna mcm dalam teaser seblom ni. Ngee. Jap2. Tepek gamba satu.


auww...sy pemalu orangnye... ;p camnila warnenye

Majlis resepsi start agak lambat sebab tunggu pengantin bersiap and rombongan pihak lelaki datang. Lepas setel akad nikah around 11 something trus pg make up n siap2. Disebabkan lambat siap ni ramai jugak kengkawan yg datang saya x sempat jumpa and amek gamba. Sobs2. Ape pon thanx a lot for those yg sudi datang. Sayang korang ketat2. Hikss...lepas sy siap rupenye HB masih menunggu di luar. Saya pon kalut2 suh my adik p hanta HB pg umah my jiran. Tunjuk jalan je pon sebab HB tataw. Ngee.

 tengah bersiap...nak pasang crown :)

 ni saya duk whatsapp HB suh p tuka baju

 amboi...segaknye raja sehari

 hang jebat sesat...ekekek

 sementara tunggu orang pnggl keluar memosing dulu

da jadi bini org da saya...

Lepas ni saya cerita melalui gamba la ye. Senang cket. Hikss.

jom keluar sambut pengantin laki

okeyh...ni klaka sebab ktorang btol2 berdua je p sambut pengantin lelaki.siap ade tetamu yg baru sampai duk tanya, mana yg lain...saya confuse...yang lain kena ikot ke?

raja sehari yg selalu control macho

salam HB dulu sebelum berarak ke meja makan

pak...pak ke pung ke pung...camtu kot bunyi die..rakaman je, xde kompang pon

suap menyuap ni x dirancang pon...tapi dah org suap kami makan je....ngee

makan time...sambung part two aci x....haha

Sebelom pg tempat makan sebenarnye kompius jap. Nak masuk ke nak trus terkam meja makan. Pengantin yg jalan over laju, terpinga2 kt tengah2. Kelaka je. Last2 ktorang pon pilih untuk makan dulu sebab mase tu da pukul 2 lebih kot. Rombongan kedah lapo. Pengantin pon same. Haha. Lagipon, memang ktorang x bersanding (xde renjis merenjis). So baik makan dulu sebelum bergambarkan. Jadi gamba time makan, potong kek, n posing ngan family kt pelamin saya share dalam part 2 ye. Hikss. Last2 x panjang mane pon. Gamba je yg penohkan entry.

28 comments:

  1. nak gambar lg... lg.. lg... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngee...takut org muntah tgk je letak banyak2.

      Delete
  2. sangat suka bab berWhatsupp tu..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe...duk whatsapp padahal kt lua bilik je.

      Delete
  3. canteks kaler purple tu :) sesuai dengan sha ^_^

    ReplyDelete
  4. cantik la purple..awk pakai tudung bawal eh? cantiknya kemasss je..kat leher tu kemas sgt..suka tgk :)

    ReplyDelete
  5. Cantiknye baju sis . Warna dia lawa . Sis pon cntikk ;)

    ReplyDelete
  6. Cantiknya penantin. Selamat hari raya sha. Kood pengantin baru lagi ye.hee

    ReplyDelete
  7. Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

    ReplyDelete
  8. wah, selamat pengantin baru.. :) cantik baju..

    ReplyDelete
  9. huwaa..terasa nak kawen lah mcm nie..:)

    ReplyDelete
  10. wuaaa cntik pepelnya sy nak warna merah jugak xkireee heheheh

    ReplyDelete
  11. salam sis..
    wah, comel je gambo pengantin..
    apa2 pon meletoop warna ungu ni..
    saya suka3.. :)

    ReplyDelete
  12. semoga bahagia ke anak cucu .
    tahniahh .
    same padan same cantik :)

    ReplyDelete
  13. selamat pengantin baru :) baju kawen awk sama warnala dgn baju tunang saya hehe cantik awk :) semoga berbahagia :)

    ReplyDelete
  14. sebijik sama mcm kes yong. resepsi start lmbt dlm kol 2 lbh..sedih tol tak sempat berjumpa n bergmbr dgn kwn2 yg dtg.. huhu..

    ReplyDelete