c l i c k 2

Wednesday, August 14, 2013

Salam Aidilfitri to my deary friends and readers

Assalamualaikum semua,

Arini saya dah mula bekerja setelah cuti hampir seminggu. Mood beraye masih on sebab x puas lg berjalan. Alhamdulillah raya tahun ni masih lagi dapat berkepit celah ketiak mak and ayah. Alhamdulillah HB sangat berbaik hati approved permohonan saya. Haha. Jadi berayalah kami di Senawang pada pagi raya. Lepas solat raya terus shoot ke Perak (kampung ayah).

Tido satu malam di Perak, raya kedua kami ke Lumut kejap sebelum berpecah. Saya dan HB ke Kedah. Adik beradik lain bersama mak n ayah ke Senawang. Sedeyh jap. 

Tapi sampai kat rumah Kedah terus seronok balik sebab dapat makan buah. Hahaha. Alasan seronok tu macam xleh diterima kan. Saya memang pencinta buah-buahan tempatan. Kat rumah sendiri xde kebun. Memang x pernah merasa ada kebun. So bila balik Kedah dapat makan manggis, rambutan (all time fav), kelapa muda, langsat, of coursela saya teruja okeyh.

Dah3...nak ucap selamat hari raya je pon. Dapat keyboard terus lupe diri. Haha. Taqabalallahu minna wa minkum. Semoga Allah menerima amal-amal kami dan kamu. Salam aidilfitri buat semua kawan2 dan readers blog lurvevanilla.blogspot. Semoga kita sentiasa di bawah lindunganNya dan diberkati. Amin.

 gamba raya pertama kami...merah mak ngah
*masa ni da kt kampung...HB da bukak sampin

 ni otw balik perak

 kt depan umah kampung perak...saje nk tunjuk gamba penuh baju hantaran merah mak ngah...hikss...

Mule2 HB xnk beli baju melayu merah. So sayala kena cari baju kurung pink lembut untuk pagi raya. Cari baju malam raya kt expo senawang. Dah jumpe da. Tapi HB kate jarang sgt. Bila cakap nak pakai inner HB x bg. So lepas nk patah kaki pusing cari x jmp jgk yg berkenan di hati, decide untuk cari baju melayu merah. Tu pon buat patah kaki tawaf expo dua kali. Adoiyai. Sabo je la. Alhamdulillah jumpe jgk. Beli time hujung2 ni banyak warna yang kita berkenan dah xde size. Murah memang murahla. Alhamdulillah seronok raya kali ni.

34 comments:

  1. awww merah..cantik n gorges dear..selamat ari raya..:)

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya sha...ampun maaf dpinta...

    *jeles ngn sha sbb dah beraya berdua...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri nor...alolo...namola jeles.Nanti turn cik nor pulak.Amin. :)

      Delete
  3. Selamat Hari Raya Sha. cntik baju... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri Lieya.Baju lieya pon cantik. :)

      Delete
  4. baju raya pertama sama mcm warna kitorg la..hihi

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Sha & husband!
    Best kan beraya berdua~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri WE n hubby jgk.Besh3. ;)

      Delete
  6. merah hitam mmg nice sis..
    selamat hari raya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri ayu dear.Setuju2. ;)

      Delete
  7. wahhh bestnyerrrr...
    perak tat ner??

    salam aidilfitri buat sha comey..
    maaf klu acik da wat slh n silap..
    harap dmaapkan yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besh3.Perak kt manjung.Ngee.

      Salam Aidilfitri untuk acik juga.Maaf zahir dan batin.Acik xde wat salah pon. :)

      Delete
  8. selamat hari raya ;)
    cantik baju..

    ReplyDelete
  9. anteknya baju raya dia hehe
    slmt ari raye! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx xila comel.Salam aidilfitri jugak. :)

      Delete
  10. wah ecah shomell..berkepit je ngn hb kn

    ReplyDelete
  11. wah, merahnya baju sis.. tapi cantik sangat.. suka3 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Merah mak ngah.Thanx anna dear. :)

      Delete
  12. selamat hari raya sha comey!! raya baek baek hehe..jgn smpi kena ligan lembu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekek...x berani pakai kt tmpat ade lembu.Salam Aidilfitri buat dina omei. :)

      Delete
  13. hamboi si comei :) merah mak ngah..hihi
    selamat hari raya! jemput dtg umah yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri aisyah dear.Haha.Mak ngah pon x merah cemtu.Jemput dtng umah kte jgk taw.

      Delete
  14. Haah kita sama theme cume dija tak mak ngah sangat la. More to maroon.hee selamat ari raya sha and hubby. Dija suke manggis. Nak manggis♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri dija omei.Haa...tapi keluarge merah jgk.Haha.Jom ikot blk kedah.Tapi bukan sekarang sbb da abes musim.Ngee.

      Delete
  15. sha, selamat hari raya dari mama tau.. comel sha..

    ReplyDelete