c l i c k 2

Monday, October 13, 2014

Alhamdulillah...dah dua bulan pon usia si kecit

Assalamualaikum semua,

Ya Allah...agak2 blog ni merajuk tak dengan saya. Pheww...berbulan-bulan blog ni ditinggalkan begitu saje. Alasan biasa...tuan blog bz. Nak2 lagi sekarang bz melayan si kecit.

Alhamdulillah...6 Ogos 2014 yang lalu saya selamat melahirkan seorang bayi perempuan secara normal delivery pada pukul 6.10 pagi. Betul2 lepas azan subuh. Pasal detik2 melahirkan budak tecit tu nanti saya cerita. Haha. Janji lagi. Jangan janji dicapati lagi sudah. Berapa banyak draf ntah yang ada tak sudah karang. Lepas tu terbiar camtu je. Hehehe. Nasibla blog ni dapat tuan yang pemaleh.

Okay back to tajuk entry. Alhamdulillah da dua bulan usia puteri saya. Nama diberi Hana Irdina. Membawa maksud rezeki tanpa susah payah dan kehormatan kami. Masa keluar ke dunia ni berat Hana 3.3 kg. Latest masa timbang kt klinik aritu 5.2kg. Ya...dia membesar dengan jayanya sebab minum susu dengan sangat berselera.

Malas nak bebel pepanjang. Jom cuci mata tengok gamba Miss Hana Irdina.

 Fresh from perut mama lepas dibersihkan - day 1

 Ni masa dalam hari lagi...day 5...Hana sedu

 Ni masih ada rambut sebelum cukur - day 12

 Masa majlis aqiqah Hana - day 33

 Dah sebulan lebih - day 40 (4 hari lg mama nak abes pantang)

 Hana dah dua bulan...baru blk dari klinik pakar...Hana seseme and batuk - day 62

Budak happy sebab dapat jalan2 Sabtu lepas...her first outing pg mall

Sekarang saya rajin melayan instagram sebab senang nak bukak. Hehe. Kalau rajin jom la follow memollow. Hikss.

 

13 comments:

  1. Allahuakbar Ya Allah indahnya kurniaan yang diberi olehmu Ya Allah. Comel sesangat. Geramnya :D beza 2 minggu ja dengan Iman Jr. Moga jadi anak solehah, amin amin Ya Rabbal alamin

    ReplyDelete
  2. sama berat rupanya anak kita hehe.. bambam nya hana.. :)

    ReplyDelete
  3. salam sha..lamenye blog nie menyepi yea..haha
    same lah kite..dlm draf mcm2 add tp xsmpt nk mengarang..
    tahniah hana dah 2bln :)
    bile nk jmpe tah la kan..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..lama menyepi..rindu tau...comelnyer hana..tahniah sha...

    ReplyDelete
  5. tahniah sya..thu dah nak habis pantang dah..hihik..comel sha junior nie..:)

    ReplyDelete
  6. omenyer hana..mcm mama die..hehehe

    ReplyDelete
  7. awk.. tahniah.. lama tgu update blog nye. somel and bulat baby awk. ;)

    ReplyDelete
  8. Hai mommy sha!kita pon lama x singgah sini. Tau2 je dh ada sikecik hana irdina,so shomelllll . Dh pandai gelak pulak tu

    ReplyDelete
  9. tenkiu awak. cm ne leh jmpa blog tuh? hehe.. its just my place to release stress for the other half of my life. :) doakan yg terbaik tuk kite ye.

    ReplyDelete
  10. Comelnya baby Hana...tembam dah tu, best gomol2...

    salam perkenalan buat mommy Sha...

    ReplyDelete
  11. kan..! naseb abek ade instagram! taw gak la update masing2. hehehe =)

    ReplyDelete