c l i c k 2

Wednesday, November 21, 2012

Bandung : Day 2

Assalamualaikum dan selamat petang sume...
Sambung review Bandung. Eyh...dah day 2. Kalau nak bace balik day 1 boleh klik sini. Bukan main lame entry ni terperuk as draft. Hehe. Ampun. Sy bz sangat. Tanpa membuang mase jom tengok ape sy buat on 2nd day. Alhamdulillah kami sekeluarga sempat ke Kawah Putih, Situ Patengan, and Restoran Kampoeng Sawah.
Kawah Putih 

Ape yg menarik kt kawah putih ni ye.  View dia subhanAllah cantik. Bau belerang die kuat sangat. X sesuai duk lame2. Kami ke sini naik kenderaan yang same untuk jalan2 sekitar Bandung. Ade dua option samada naik kenderaan sendiri atau yang disediakan. And dua2 option kena bayar per head. Tapi siyes lupe bayaran. Maafin aku dong. Layan gamba yok. 










Situ Patengan


Okeyh...kt situ patengan ni yg beshnye sejuk and ade stroberi yang sgt banyak. Ala2 Cameron Highlands gitew. Yang special kt sini is tasik situ patengan die kalau x silap sy. Maaf kalau sy silap. Sila beri teguran membina. Ade disediakan boat kalau nk pusing tasik. Tapi ktorang x naik pon. Sekadar amek gamba, makan stroberi, beli souvenir ngan makan pisang. Hehe.

 ladang teh ala2 Cameron

 le tasik situ patengan

belakang tu boat untuk pusing tasik

 us minus my BIL sebab dia tolong amekkan gamba

makan pisang beramai2...nom3

Restoran Kampoeng Sawah


Restoran ni cantik and konsep dia unik. Selain ada tempat makan dengan view yg cantik kt sebelah tu disediakan satu kolam ikan gurame (popular dish kt restoran ni - a bit pricey). Ape yg unik? Dia bela trus ikan gurame tu dalam large scale pond. Banyakkkk sangat ikan dalam tu. Pelawat boleh bagi makan sambil lepak2 kt situ. Danish dan Cicanye skali super excited tengok ikan yang banyak tu taw. RM10 jugakla ktorang abeskan untuk beli makanan ikan sebab enjoy tengok ikan tu makan. Hehe. Pandai betul tokey die buat duit. Customer bagi makan ikan (makanan ikan kena beli kt restoran tu). Bila ikan tu besar die serve balik kt customer.


 ni menu yang kami pilih...xde ikan gurame sebab mahal. lagipon da makan masa day 1


 salah satu landscape kt tengah2 kawasan restoran

 banyak tak ikan tu? kalo close up nampak mulut ikan tu muncong2 rebut makanan

* tatawla Day 3 akan di sambung bila. haha. mane nk update wedding preps. mane nak qada cite dari bulan 1 lg. huhuh. entry pg Taiwan pon da lame terperuk. hehehe. sabo je la.


40 comments:

  1. Lepas ni u should go and see Bali. Superb view

    ReplyDelete
  2. Bandung?? 5zol pun mmg ada prancangan nk ke sana petghn bulan 1 dpn.. passport pun dh wat...

    ReplyDelete
  3. best nya...anna teringin nak g... huhuhu

    ReplyDelete
  4. waaa...terujanya tengok Bandung nih...

    ReplyDelete
  5. in sya Allah Krabi coming soon..hehe

    ReplyDelete
  6. dah pegi bandung tp x berkesempatan pgi kawah putih ni..
    cantik la pemandangan kt cni

    ReplyDelete
  7. great photos! would you like to follow each other? let me know!

    ReplyDelete
  8. syok dpt tgk tmpt org...aku ni..negeri sendiri pun x abis pusing lagi..i'allah..1 hari nnt..

    ReplyDelete
  9. waaaaaa...bile leh smpi sini nih!!!!

    ReplyDelete
  10. sha, bestnye dapat g vacation kt sne! cantikla..especially kat kawah tu..xdpt kat tempat lain...1 hari nnti nk g jgk..huhu. mknn kat sne pun nmpak sedap2..terliur..hehe

    ReplyDelete
  11. cantiknye pemandangan tasik tu.
    ni yg buat nak pegi jugak ni.
    tggu gaji masuk dulu :)

    ReplyDelete
  12. best nyer gi bandung
    blom pernah gi indon

    ReplyDelete
  13. asyik banget liburan nya ya sob :D

    ReplyDelete
  14. wahhhhhhhh bestnya dapat pegi holidayyyyy ;)

    ReplyDelete
  15. dah lama dah teringin nak pergi sana.. bestnye.. :)

    ReplyDelete
  16. Blognya bagus, sis.
    Salam kenal dan kalau sempat mampir seklian submit blognya di Direktori Weblog Indonesia.

    ReplyDelete
  17. @Acik
    berjalan memang besh x kesah pg mane pon acik.hehe. :)

    ReplyDelete
  18. @kay shafiQ
    thanx for suggestion.maybe boleh jadi destinasi honeymoon.insyaAllah. :)

    ReplyDelete
  19. @normi
    Alhamdulillah.Memang besh. :)

    ReplyDelete
  20. @Faizol
    wahh...beshnye.sha x puas lg pg aritu.rase nk pg lg :) selamat bercuti faizol.

    ReplyDelete
  21. @ANNA
    Ade rezeki nanti anna kena pg taw.besh. :)

    ReplyDelete
  22. @PinkUmmi
    hehe.cantikkan bandung. :)

    ReplyDelete
  23. @Lavender Loafers
    True.It's always been amazing when you're surrounded by family. :)

    ReplyDelete
  24. @eza
    Aminnnn.Eza doakan taw. :)

    ReplyDelete
  25. @ayut
    kann....salah satu terapi yang berkesan utk hilangkan stress :)

    ReplyDelete
  26. @Miss Zahirah
    memang cantik eah...tapi xle duk lame sebab bau die kuat sgt.

    ReplyDelete
  27. @XxxLoveIsBeautyxxX
    thanx dear.done following you. :)

    ReplyDelete
  28. @Orcixara
    tu la...nanti pgla honeymoon ke kt sane. :)

    ReplyDelete
  29. @Nick Nashram
    Pegi jgn x pg.Hehe.Sy nak pg sini menyimpan lame jgkla.hehe.

    ReplyDelete
  30. @ADZA IRDAWATI aka MAK DARA
    memang besh. :)

    ReplyDelete
  31. @Nurina Izzati
    insyaAllah ade rezeki nanti pgla taw dear. :)

    ReplyDelete
  32. @Direktori Weblog
    Salam kenal. :)

    ReplyDelete