c l i c k 2

Friday, November 16, 2012

Photographer Hunting

Assalamualaikum semua...

Satu lagi pada saya main thing yang perlu diambil kira untuk wedding preparation ialah gambagrapher. Sayang kalau x dirakam detik-detik indah yang berlaku dalam hidupkan. Nak-nak lagi detik istimewa yang cuma sekali dalam seumur hidup dilalui. Walaupun ada juga yang kate "Alaa...album tu lepas kawen duk la berabuk bawah katil, kadang-kadang terus x nampak bayang". Tapi...saya tetap rase penting untuk saya ada kenangan terindah untuk hari bersejarah saya nanti. InsyaAllah.

Ikutkan hati ni banyak je photographer yang menambat hati. Cuma pakej yang ditawarkan lari dari budget sy. Huhuh. Ni lah dia penangan bila orang berselera besar dengan bajet yang ciput. Hehe. Gigit jari je la. Jom tengok photographer idaman sy. Gambar mereka cantik di mata sy






Kalau perasan. Gamba pelamin idaman saya tu pon diambil oleh G.I Photoshoot. :)









AdamLuqman Photography






Wanzero Wan

Suggested by my BFF. Thanx mrul. :) First sy view gamba dalam album fb wanzero wan sy teruja. Hehe. Gamba die sangat unik dan lain dari yg lain di mata sy. Bukan sekdar bergambar, tapi ade cerita di sebalik gamba. Checkidawwt:







picture credited to CikSweety85



Acaii Jawe






p/s: Kalau nak view more picture bolehla klik je nama photog yang berkenaan ye. Saya sekadar amek dr en google. Siyes banyak lagi gamba2 cantik yang dihasilkan oleh mereka yang hebat ni. Hopefully tuan gamba x marah. Huhuh. Ampun.

Sume cantik2. Rambang mata saya. Most probably will go with AdamLuqman Photog insyaAllah. Semoga dipermudahkan segala urusan. Amin.

34 comments:

  1. semua cantik-cantik..kalo saya,tak tahu nak pilih yang mana...

    ReplyDelete
  2. fuyoooo..
    atoiii..nk jgk..tp..
    ahhaa

    ReplyDelete
  3. tu lah kan. skrg ni ramai sangat photoG. Tak tahu nak pilih yang mana. Pekej dia tu yang buat rasa nak nangis. tsk tsk.

    ReplyDelete
  4. semuanya cantik-cantik..terasa nak kahwin gak..haha

    ReplyDelete
  5. sara sgt SUKA dan MAHU G.i Photoshoot sb my OP. tp apakan daya. ukur baju di badan sendiri. sobs sobs sobs. 2 thn ni x pandang OP lain. nmpk gaya thn depan dah kene start pandang OP lain. huhu.

    ReplyDelete
  6. mmg perlu ada kenangan... abadikan semuanya... sbb next time tak mungkin ada lagi...

    ReplyDelete
  7. suke baca blog sha..berkaler3..heee..tu laa ssh kann nak cari photographer..teha pon ngah car videographer tapi mahei kemainn..uwaaaaaa

    ReplyDelete
  8. tu lah...kekadang bajet tak cukop lah...haishhhhh.....

    ReplyDelete
  9. rite tu sis... sekali seumur hidup kan... rugi klu xde gbr ... nie je lah kenangan nk yunjuk kat anak2 and cucu cicit kt... sis.. wat lah video gak..

    ReplyDelete
  10. Alyn pn suke sgt G.i photoshoot :) Sha bole tengok ubai ismail. wordpress. pun lawa2 gamba dia :)

    ReplyDelete
  11. Sha da check price ngn dorg sume??

    Sya (see..naseb baek xconfused.hope yg bace pon xconfused) pon tgh survey2 gk. Sya ade 1 list pkg giLE senarai photographer.pLan nnti dLm 5/6 months b4 wedding br start choose photographer.tp biLe tgk List mkn pjg, teros rs bLur nk start dr mne.

    maybe kene sort by price vs quaLity kot.kan..huhu

    Adam Luqman nye package affordable x?? =)

    ReplyDelete
  12. sha G.I tu cantik..suka sgt..mmg dah lama ceq tgk ja dia punya picture..xpe..amik yg kita mampu ok :)

    ReplyDelete
  13. @noorliana zamri
    tu la.sume cantik2.sha pilih yg paling murah kot.hehe. :)

    ReplyDelete
  14. @Amalina Ali
    tu la nana.memang dah lame aim nak photographer cantik2 ni.tp once tgk pakej.nanges je la.x mampu.uwaa.

    ReplyDelete
  15. @sara
    hehe.kte pon dari dulu verangan nk G.I.tapi dapat pakej die trus fikir beratus2 kali.last2 pasrah je la.

    ReplyDelete
  16. @sara
    hehe.kte pon dari dulu verangan nk G.I.tapi dapat pakej die trus fikir beratus2 kali.last2 pasrah je la.

    ReplyDelete
  17. @Nora Karim
    tu la kan kak nora.kenala masuk jugak dalam bajet. :)

    ReplyDelete
  18. @fatehamohamed
    Teha dah jumpe photog eyh.sha x amek kot videographer.mahal sgt.xde bajet.

    ReplyDelete
  19. @cik azLyzah⊙.☉
    tu la tu cik.memang pon.jadi kenala simpan je hajat di hati.huhuh.

    ReplyDelete
  20. @wana
    wana...memang sis nak sgt buat video.tp x hire professional videographer kot.mintak tolong adik n kawan die cover. ;)

    ReplyDelete
  21. @alyn
    ramai btol peminat gi ni.hehe.ouh...nanti sha usya k.thanx utk suggestion alyn. :)

    ReplyDelete
  22. @ANNA
    hehe...harge boleh tahan dear.secantik gambanye.

    ReplyDelete
  23. @Orked Violet
    Hye sya...sha dah cek da harge kt sume ni.Ade yg overbudget sha ade yg okay.

    Wahh...da buat senarai panjang.Memang lg banyak pilihan lg pening dear.Gudluck taw nanti.

    AdamLuqman tu pada kte affordable sebab masih dalam range budget kte.Plus die ade byk pilihan pakej. :)

    ReplyDelete
  24. @missGogreen
    Haa dear.memang cantik.kte sgt suke.tp terpakse lupekan.kena ikut bajet.kalo bajet lari memang habisla.

    ReplyDelete
  25. @ayut
    B2b N.Sembilan.to be exact Senawang. :)

    ReplyDelete
  26. Sha, ade gk few yg murah2 gk (for me) and gamba pon cantek.

    cube tgk mne Lagi murah?ps2 roger2 taw.hehehe

    http://pancaranmedia.com/?page_id=1736

    Jabbe pon ade wat promo (kLW amik vid skaLI)~
    http://jabbeproduction.blogspot.com/p/package-photo.html

    Sya punye List pjg sangat.xtaw da yg mne cantek yg mne so-so (ber-Lapik abes da nih).
    nih kire yg recently found La.. =)

    ReplyDelete
  27. wa... leh la cik en jenguk2 depa t..sbb cik en x tawen lagi
    p/s : yup.. cik en dapat sijil.. no badan pun dah dapat.. heheheh

    ReplyDelete
  28. @orked violet
    wahhhh...siyes.sya...kamu sgt rajin.nanti sha try tgk2 k ur suggestion tu.hehe.thanx a lot dear. :)

    ReplyDelete
  29. @eintan nurfuzie
    hehe...boleh je dear. :)
    wahhh...siap ade no badan.utk ape tu cik en?

    ReplyDelete