c l i c k 2

Monday, June 24, 2013

Wedding Review 2 : Bridal Kedah

Assalamualaikum semua,

Sekejap tenggelam, sekejap timbul. Sorry for that. Last week seminggu saya berkampung di Cameron Highlands. Ada workshop yang dianjurkan oleh my section. So...here I am. Back at office and sibuk nak sambung review. Hehehe. 

Review kedua terus lompat majlis kat kedah. Aci x? Aci x aci...gamba yang kedah je ada. So saya review mana yang boleh je la ye. Mana nak start ye? Story mory pasal bridal sanala. Untuk pengetahuan, ktorang tak tetapkan tema utk majlis kedah. Both agreed utk pilih tema berdasarkan baju yang sesuai dengan saya. Selfish sgt kt situ. Hehe.

So balik kedah bulan 2 aritu. Pegi lebih kurang 5 bridal and end up pilih tema yang sama dengan majlis senawang. Boleh x cmtu? Hadoila. Mula2 saya berkenan dengan ada baju warna turqoise ni, tapi bila cuba x sesuai taw dengan saya. Cubela baju lain, maroon, putih, biru, cream, hijau sampaila cuba balik pink. Terus semua pon cakap cantik. Saya da memang ske pink kan. Haruslah laju2 setuju walaupon dalam hati "xkan warna sama jugak kot". 

Yes...kami adalah pasangan yang sehati sejiwala sgt. Warna tema sama. Purple and pink dengan pemilihan warna asas yang berbeza. Camne tu? Macam ni, belah senawang kami setuju untuk gunakan purple sebagai main theme dengan percikan pink gittew. Haha. Sebabnya baju nikah saya da pilih warna pink. While at kedah, pink dijadikan sebagai main theme dengan percikan purple. Paham dak? X paham buat2 paham je.

*Apekah? Memandai je guna perkataan percikan camtu. Haha

Panjang plak membebel. Gamba puhlease...

 please excuse the background...concentrate on baju je taw ;p

 pelamin

 bilik pengantin

meja makan

Semua di atas termasuk dalam pakej bridal ye. Penyakit lupe da datang. So xdela nama bridal yang terlibat. Sorry. Huhuh. Tapi kat kedah ni memang pelamin dan deco simple. Saya suke je. Ngee. Pakej pon murah. Sume sekali termasuk dapat kek percuma RM 1,500 je rasenye.

wifey

hubby

One more thing kat kedah ni. Bersiap nak make up sume kat kedai ye. Xde datang2 umah. For me untuk belah lelaki sesuaila kot. Belah perempuan macam kalut cket. Sebab kalau lambat pak imam kena tunggu pengantin. Acane tu.

us

 Okayla...sambung nanti lagi ye. Arini nak pg spa dengan inchek hubby. Toodles. (^____~)

36 comments:

  1. chantek..
    sha mmg sesuai ngan warna pink..

    ReplyDelete
  2. alololo suweet sgt pink tu ngn u dear...
    takpe kaler sama pon takpe asalkan majlis berjalan lancar dear...yes kat Kedah memang make up kena gi butik pengantin... leceh jugak kalau belah pempuan kat Kedah mcm WE... pape pon pink tu menawan okey!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. WE kt kedah ke.Tabah sungguh WE pg butik.Btol tu dear,yg penting majlis tu.Warna tema tu sume sampingan je.Hehe.

      Delete
  3. Replies
    1. Macih cik nor.Nanti pilih pink jgk :)

      Delete
  4. murahnya pakej bridal tu.. kedai tu kat mna ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai tu kt pekan pokok sena.Deret sebelah petronas.Hope membantu.And sorry lambat reply. :)

      Delete
  5. gambaq last x menahan tu.. auuwww shuweet u.. hehe.. PERCIKAN cinta gitu.. hah kan dah berjangkit guna perkataan percikan.. ngee ~!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.Marilah kte berpercikan.Macih dear. ;)

      Delete
  6. salam sis..
    wah, cantik2 semuanya :)

    ReplyDelete
  7. Pelamin simple tp sweet sangat, sedondon ngan bilik pengantin & meja mkn. Cantik sngt tau ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.Sedondon je.Sha pon ske. :)

      Delete
  8. wahhh cantiknya pelamin..
    wahh cantiknya bilik pengantin..
    wahhhh cantik lagi meja makan... semuanya nampak cantik... :)

    ReplyDelete
  9. hai perantin baru :) alolo comelnye..
    sweet je g spa ngn inchek hubby yea..hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngee.Macih aisyah syg.Spa tu pakej beli sebelum kahwin tp x sempat pg.Haha.

      Delete
  10. nampak sangat lama puteri tak singgah sini kan..sampai dah ketinggalan banyak cerita..huhu

    p/s tahniah to sha n suami. Selamat pengantin baru ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuh.Tu la kan.Thanx puteri. :)

      Delete
  11. cantek baju tu..ala2 sweet gituuu..kite pon pilih theme pink purple utk bertunang nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaler yg comelss.Hehe.Sha pon ske sgt baju tu.Gudluck nanti dear. :)

      Delete
  12. Cantek plamin dgn baju . Btw kite org kdah jgk . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx dear.Wahh...sep2 dengan hb kte.Hikss. :)

      Delete
  13. cantek nye kawan kite nihhhhh =)

    murah La ek. cantek baju Sha! Sya tengok org pkai pink sweet jek. tp kLw Sya yg pkai nmpk gemok. adoiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macih dear.Mane taw yang.X cube lg tataw.Sya lg cantek.Mesti cantik je pakai pink. ;)

      Delete
  14. aaaaa cantik cantik cantik ! :DD

    ReplyDelete
  15. Cantiknya baju tu sha.. sep2 aama sukw colour pink, tapi wedding dija tak pilih colour pink pun :) sha memang cantik dengan colour pink, upload gambar lagi la tak puas tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sep2.boleh geng.xpe...boleh try warna lain.hikss.sha duk tgh sort lg gamba2.nanti sha upload lg ye. :)

      Delete