c l i c k 2

Monday, July 29, 2013

Wedding Review 6 : Hantaran

Assalamualaikum semua,

Bila ada masa barulah blog ni berupdate. Pastu time kalut berminggu blog ni diabaikan. Sungguhla tak konsistennya saya ni. Ampun...Jadi sementara free ni marila layan review wedding sy yang da nak sampai usia 2 bulan. Tapi inai tetap tak abes lg ye. Hikss.

Kali ni nak review on hantaran for both side. Hantaran saya telah digubah oleh my SIL ngan bro. Diorang memang kreatif dan sudi melayan segala permintaan saya. Kalau waktu tunang dulu saya mintak konsep cermin, kali ni xde special request. Kebetulan saya dah pon beli dulang hantaran awal2 lg, so sy btaw warna tema je. Pastu tunggu hantaran siap. Haha. Alhamdulillah, my SIL sponsor hiasan hantaran sepenuhnya. (^___^)

ni teaser awal yg saya dapat

Hasil akhir? Jap nak tepek gamba...

saya suke...saya suke...ngee

Hantaran kami decide nak buat 7 balas 9...jadi 9 dari saya dan 7 dari HB

Yang ni from me to him;

 jam

 sirih junjung

 perfume

 sunglasses

 set wallet & belt

 kasut

 cekelat

 kek

aneka buah

While this, from him with love...ekekek

 sirih junjung

 mas kahwin dan gelang

 handbag dan kasut


 jam tangan

 cekelat

baju kurung merah mak ngah...haha
Satu lagi kek, tapi x sempat ambik gamba, kesahnye rombongan Kedah ingat kena bawak hantaran time majlis resepsi, tup2 my dad suh bawak time nikah. Tu yg satu dulang tu kosong x berisi. Kek sampai kul 1 camtu, tapi I is sibuk nak kaweng kan, xde maknenye nak ingtkan photoG suh amek gamba. Sebab tu la xde gambo. Ngee.

Tu lah hantaran kami. Same je warna dua2 belah. Hikss. Saya suke bunga2 kat hantaran untuk saya tu. Omei je. Tapi tataw ape nama bunga tu. Asek lupe je nak tanya SIL. Hantaran saya sume saya dah guna. Kasut tu sampai mak saya x pecayela tu kasut hantaran. Dah lunyai. Haha. Baju kurung tu je nak guna untuk raya. Tapi xleh bawak balik kampung, nanti kena kejar ngan lembu. Larikk...

Last but not least nak tepek teaser majlis resepsi. Heh...gedix sunggoh pompuan ni. Nanti ade mase saya story mory pasal resepsi plak ye. Toodles.
 tudung bawal plain tu beli sehari sebelum my BIG day...alhamdulillah jumpa

46 comments:

  1. jeles tau tgk review sha nie..hari gak rasa nak kawen..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoih...mcm tu plak.Ade2 je cik nor ni. ;)

      Delete
  2. kita suka tgk baju kurung merak mak ngah tu. walaupun nmpk sikit tapi kita suka!

    hehe

    ReplyDelete
  3. cantik je pakai bawal ms kawin kn.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.HB sha memang suke sha pakai bawal.Tu yg last2 beli tudung bawal. :)

      Delete
  4. Replies
    1. Hikss...blushing.Macih acik omei. :)

      Delete
  5. pakai bawal cantik kan.. :)
    ayu suka tengok akak cantik ni..

    ReplyDelete
  6. waaaaaaaa. best nya. tengok hantaran sha terus rasa nak kawen jugak ^_^

    ReplyDelete
  7. kek tu yang tak tahan tu.. hihi,,,
    mama suka kek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Banyak2 tu mama plng x tahan ngan kek.Ngee.Memang pencinta kek ni. :)

      Delete
  8. cantiknya.....
    hantaran tu simple je, but nice. mesti jimat kan wt sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx didiey.Memang jimat kalau buat sendiri.Berbaloi2. ;)

      Delete
  9. cantik hantaran..gabungan kaler ungu dan pink..i loikeeee

    ReplyDelete
  10. cantik hantran sha..
    siap sponsor lgi.. bestnyer!

    ReplyDelete
  11. salam sis..
    wah, warna tema yang sangat2 meletop..
    suka sangat tengok semua hantaran2 sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam anna dear, macih.

      *Anna...sis dah terima kad.Maaf x sempat nk anta kt anna jgk.Sibuk sikit.Huhuh.

      Delete
  12. comel ok! :)) like.wlupun tudung bawal tu sehari sebelum ttp nek seri yer sha...hantaran lelaki ke pmpuan tu nampak sweet jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx ayut.Alhamdulillah jmp jgk. :)

      Delete
  13. baju kurung buat raya ker sis? hihi BTw, you look so pretty in purple! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear.Alang2 da nak raya.Thanx. :)

      Delete
  14. cantiklah dear both hantaran.. gabungan warna tu masuk kena je semua !

    ReplyDelete
  15. Sha yunk... Handbag kita mcm sama.. Hahahahaa.. Kaler tu juge sara punya.. Sep sket.. Rendu la kat sha.. Lama x jengah2... Busy weh.. Ngee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke.Memang sehati sejiwala kte.Sep2.Ngee.Amboi...bz ngan preps la tu.

      Delete
  16. Antiknya shaaaaa :) suke tengok. Hantaran pun cantik2 :)

    ReplyDelete
  17. Cntiknye habtaran tuh . Tuan dia dia lagi cntikk ;)

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam dear.Terima kasih sudi ziarah. :)

      Delete
  19. bgus la sha wat review..
    miss tercari2 lgi 1 barang nk bgi kt pihak lelaki..
    tq for sharing.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngee...ur welcome dear.Sha dulu pon cr idea dr blogger2 b2b. :)

      Delete
  20. omg boleh pulak carik tudung one day before majlis :o
    hahha. nase baek jumpe. kenangan kan. ;)
    salam kenal.

    ReplyDelete
  21. Salam kenal dear.Hehe.Tu la.Alhamdulillah jumpa.Tu pon adik yg carikan.Memang kenangan yg boleh cerita kt anak cucula.Haha.

    ReplyDelete