c l i c k 2

Thursday, July 18, 2013

Wedding Review 4 : Solemnization

Assalamualaikum semua,

Orang biasanya start dengan solemnization dulu kan. Saya dah review ke 4 baru nak cite pasal nikah. Ekeke. Untuk pengetahuan semua, solemnization and reception saya berlansung pada hari yang sama. Buat sekaligus senang sebab family HB jauh dari Kedah. Urusan borang and book imam semua alhamdulillah ayah yang selesaikan. Saya sah menjadi isteri HB pukul 9.52 am dengan dua kali lafaz. Ingatkan lafaz yang pertama diterima. Tapi bilal strict cket. Sebab perkataan NYA belakang perkataan nikah tu kenala ulang balik.

tanda tangan borang...hye saya kidal ;)

 tataw HB tgk jam kenapa...x saba kot nak akad...ayah seronok dapat menantu ke? ngee

 yang terover excited nak kawen...hahaha...

 aku terima nikahnya....

muka x serious x sah...nervous ke x nervous same je...tataw nak beza...HB2...

Satu benda yang sampai sekarang mak duk sebut, saya jawab setuju dengan kuat dan jelas masa imam tanya setuju ke nak nikah dengan pasangan ni. Hahaha. I is super x malu punya orang. Bila imam tanya saya pon jawabla dengan kuat dan lantang. Terkejut abes segala macik dekat ruang tamu tu. Huhuhuh. Mak malu je dapat anak x malu macam saya. Sabo je la.

Masa tgh khutbah sume tu saya mintak akak saya yang duduk sebelah saya sediakan tisu. Konon2 persediaan lepas abes akad tu. Kot2la meleleh. Tapi xde pong. Saya duk relax je. Hahaha. Yang sibuk nanges my sis kt sebelah. Adoiyai. Klaka je. 


alhamdulillah...kami selamat menjadi yang halal... :)

Saya cuma nanges masa salam and peluk mak. Masa menaip ni ingat balik time tu pon da rasa sebak balik. How time flies, dari someone yang tak termimpi pon nak tamatkan zaman bujang. Sebab pernah bercita-cita nak jaga mak and ayah sampai bila2. Tapi da kaweng pon masih boleh jage kn. Akhirnya jodoh yang saya tunggu2 muncul jugak. Alhamdulillah. Terima kasih ya Allah. :')

ni time salam and hug mak

*spotted...air mata mengalir tapi masih senyum...huhuh :')


Bawah2 ni layan gamba lepas akad ye. Lepas akad HB je dapat solat sebab saya ABC. Ngee. Baru ingat nak solat sesame. Yang klaka masa btaw HB boleh tak dia cakap "Abestu camne nak batal wudhu' nanti?" ekekekek...


 doakan utk kita ye... >_<


ni masa penyerahan mas kahwin


 pas dapat duit salam ciyom tangan


 pastu dapat gelang pulak...ehehe...


*dalam banyak2 gamba berdua kt pelamin ni je saya suke...yg lain mcm x besh
**agak kecewala dengan hasil photoG...sobs2...nampak nau saya kaku dan x reti posing. Salah sendiri nak salahkan photoG plak...larik =p

Nanti sambung review lain plak ye. Maybe hantaran kot, xpon baju nikah. X abes2 obses ngan baju nikah sendirik. Yang lain nak kena ingat balik cite tu yg lemah tu. Haha. Ni la penangan review lambat. Memori da lemah. Haha.


37 comments:

  1. Haha lawak la sha jawab kuat2 ms imam tu tanya ;) excited ye haha.. comel betul sha nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe.Memang klaka bila ingat balik. :)

      Delete
  2. sweetnya warna baju awk..cantik semuanya :D

    ReplyDelete
  3. weeeeee...
    cntik la sha..
    acik doakan kekal dunia akhirat..
    amin..

    ReplyDelete
  4. baju cantik, nak obses smpi bila2 pun xpe sha.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekek...xdela cantik mane pon.Segan plak.Haha.

      Delete
  5. weee...cantek3! :)
    psl buke same tu,dah dekat2 nak raye baru blh kot..haha..cz IH sy jauh di mate..25 ramadan baru blk PD..sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngee.Macih dear.Hujung ramadhan eyh.Boleh je.Sebab sya raya kt senawang dulu br blk kedah.Nanti roger taw. :)

      Delete
  6. Sweetny kaler.. Sha muka tenang dlm gmbr.. Cantik baju dgn veil tu.. suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macih nelly.Sesuai je ngan hb nelly bagi.Aww. :)

      Delete
  7. wow..cantiknye veil and baju nikah you.:)

    ReplyDelete
  8. tahniah!!!!
    lama xupdate blog, bila kembali aktif tau2 ramai yg plan nak kawen, dah kawen pown ada :)

    anyway, moga kekal bahagia hingga ke syurga. amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx didiey.Amin.InsyaAllah. :)

      Delete
  9. mmg comel gambar last tu dear. hikhik. wahh hati kebal betul tak nanges ye. hebat2. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.Excited mengatasi rase sedeyh kot.Nampak nau gatal.haha.

      Delete
  10. xpe..review je apa pun..semua MG baca :D

    ReplyDelete
  11. Cantiknya...

    slmt penagntin baru..hehe

    ReplyDelete
  12. sume comel!kita byk persamaan...nikah sanding ari sama, pkai bju pink n ayong pun kidal..yeay!blh gang!!hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye gang.Hikss.Gengsukepink.Gittew.Sep2. :)

      Delete
  13. salam sis..
    fewwwiiiit...
    comel sangat gambar2 ni..
    anna pon suka gambo yang last..
    so romantik n sweet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam dear,ngee.Malu i.Hehe.Macih anna. :)

      Delete
  14. lawanya yuuuuu huhu semoga bahagia selamanya :)

    ReplyDelete
  15. cantiknya sya.. yong kan lg 3 mggu je nak kawen, tp tudung nikah tak cari lg..haish, cmna ni. sya..jmput dtg ke wedding yong 12hb 8 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macih yong.Sha da bg alamt.Nanti pos kad.InsyaAllah xde aral sha sampai.

      *Xpe.Jangan kalut.Cari slow2.Ade mase lg tu.Semoga berjaya jumpa tudung yg sesuai. :)

      Delete
  16. lawa bajunya.... (tuan yg empunya badan tu pon lawa gak) colorrr tu sangta lembut..suka sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macih cik moon.Sep2.Sha pon ske kaler lembut. :)

      Delete
  17. sis cantikk laa kaler pinkkkk! jeleshhhh, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolo...nanti kawen pilihla pink jgk.Hikss. :)

      Delete
  18. hye...salam. popyoyo.blogspot.com (blog sahabat meera) membalas kunjungi.. even dah terlambat nak wish...wish jugak la. selamat menjadi isteri kepada en suami.semoga rumahtangga kekal bahagia dan dirahmati Allah.s.w.t selalu hendaknya.. agak2 pe perkembangan jadi wife org skrg ni ek? hee

    ReplyDelete