c l i c k 2

Friday, January 4, 2013

Doorgift Idea

Assalamualaikum semua,

Since lepas tunang aritu kan, doorgift is the first thing yang saya terfikir. Sibuk blogwalking ke blog b2b and mantan b2b. Banyak sangat idea2 menarik. Contoh:

1. Surah Yassin @ Ma'thurat

 source from google...cantik tapi harga pon cantik RM10 / pcs

source from here...comel je kan

2. Gift dalam jar (boleh letak cookies, kerepek, kacang, biskut yg ade topping warna warni tu and macam2 lagi.

 from google

3. Muffin @ Cupcakes


source from here...tetibe lapa plak tgk muffin ni

4. DIY CD surah2 pilihan



5. Tasbih


alahai comelnye tasbih ni

Bulan 11 and 12 aritukan banyak kenduri. So banyak jugakla koleksi jar tu kt umah. Pastu mak pon suggest utk buat camtu. Saya okay je. Masa tu da terfikir nak DIY utk hiasan and letak kerepek sedap2 dalam tu. Pastu idea tu tergantung camtu je sebab rase awal sangat nak prepare.
Bila fikir punya fikir. Saya terase nak bagi yassin plak. Dengan niat nak pahala berpanjangan sebab bagi benda yang bermanfaatkan. Dah siap2 google2 and mintak quotation from certain vendor. Dapat paling murah 0.80 sen (2000 pcs - combine ngan doorgift en tunang) untuk customized Yassin. Pastu mintak pendapat En Tunang, Family ngan FFIL. En Tunang macam bese okay je malas nak layan tunang dia ni. Bila tanya mak en tunang pon okay je sebab nak bahagi sorang seribukan. Hehe. Tibe tang family sendiri tidak mendapat persetujuan. Terus cancel.

Last2 aritu mak suh bagi muffin je. Mak kate senang. Xyah nak susah2 DIY. Sobs2. Beli muffin yang ada pakej dengan bekas sekali. Saya pon macam bese menggunakan khidmat En Google untuk cari muffin yang besh tapi murah. Haha. Ampun...saya pengantin bajet. Pastu jumpala yang harga 0.80 sen jugak tapi kurang pasti include packaging ke x. Kena google blk sebab link x ingat letak mane. Huhuh. Tapi kena beli dulu untuk rase. Sedap ke tidak ke. X beshla kalo bagi sekadar cukup syaratkan.

Tetibe teringat muffin yang saya makan kt Aeon. Yang harga kadang2 99 sen, kadang2 1.20 sen tu. Sy suke. Family sume pon suke. Persoalannya diorang nak ke amek tempahan yang banyak? Haha. Ikotkan hati ni nak je pg tanya kat sane terus. Tapi x berkesempatan nak pg lagi. 

"Semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan oleh Allah.Amin." 

53 comments:

  1. pasal doorgift ni memang pening kepala. kalau tak ye ye kan. memang akan timbul banyak drama dalam nak pilih doorgift ni. :)

    good luck ye dear. selamat mencari. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat banyak drama nana.Huhuh.Thanx nana. :)

      Delete
  2. Yasin selalu orang dah ada byk, so kebarangkalian untuk guna kita punya (of coz saiz kecil kan sebab nak jimat) akan kurang sebab tak nampak tulisan kecil2. Masa resepsi dulu, sy bg jar. Tapi masa nikah, sy bg terjemahan solat untuk sedara-mara, org terdekat dan tok kadi. Kebanyakan org solat tak tahu pun apa yg dibaca dalam solat kan. Kalau awak nak sofcopy, sy ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh....menarik jgk idea tu.Boleh jugak.Nanti sha tinggalkan email address utk softcopy tu.Thanx azura. :)

      Delete
    2. Salam pn azura. Nk tny ade soft copy lg x? :)

      Delete
  3. byk pilihan sekarang nih kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak pilihan tu yg buat pening tu.Hehe.

      Delete
  4. saya pn pening jgk psal ni..
    last2 bg yassin ye..2 pn utk org2 tertentu..hee..
    bajet kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Xpe.Bagi sekadar mampu je dear. :)

      Delete
  5. tp kalau beli muffin kat aeon tu ade bekas skali x..klau x susah juga tu kan....cik mah wat tasbih untuk doorgift...klau nk tmpah ngan cik mah pun boleh...best price untuk B2B... :)


    http://sunflowergo2.blogspot.com/2012/10/ketika-cinta-bertasbih.html#uds-search-results

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macih cik mah. Kita tengah fikir2 n discuss ngan family utk doorgift ni.Memang best pricela harga cik mah bg. :)

      Delete
  6. Sha, Sya penah bc tp xingt kt bLog mne die kate die tempah muffin kt kdai bakery dLm jusco. rs nye dorg amik tempahan!muffin dorg best kan?? ps2 suke wat happy hour Lak tu. hahaha

    Tp byk sgt kedai kek/bakery dLm jusco. xsure Sha refer yg mne 1.. tp rs nye sume jusco pon Lbh krg jek. Ngeeee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke sya.Wahh...menarik2.Thanx for info sya.InsyaAllah nanti sha try tanya jugak. :)

      Delete
  7. muffin kat la boheme aeon tu sedap... (^_^)
    beli time harga dia rm1 je... haha kedekut~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe.Haruslah beli time murah.Boleh jimat berganda2. :)

      Delete
  8. Sweet jugak bg muffin tp kena jaga baik2 takut nanti moldy pulak =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.Sebab muffin atau gift makanan ni agak sensitif.Kena extra careful. :)

      Delete
  9. cik sya, rsnya tasbih tu pun cantik gak ...
    tp muffin tu nmpk lbh sedap pulokk...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe.Tengok tu.Memang pening nk buat pilihan kn cik bin. :)

      Delete
  10. Sha tau x mana nak cari jar murah2 ? Mama alyn nak letak kurma and kismis dalam jar kecik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik jgk idea alyn tu.Kte da inform pasal jar kt comment alyn taw.Rasenye dapat harga RM0.60 sen tu sebab sha mcm pernah terbaca somewhere. :)

      Delete
    2. Alyn & Sha.. leh cari jar kat Quality Pack Puchong. yg saiz biasa org letak cookies tu dlm 60sen leh dpt.. try google eh. sy dulu beli pun kat situ :)

      Delete
    3. Great info.Thanx dear.InsyaAllah will convey this to alyn.Sebab sha x guna jar kot. :)

      Delete
  11. wah! mcm2 barang ada paling best muffin tu... hehe sedapnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Ramai jgk berminat ngan muffin ni. :)

      Delete
  12. eh pengantin bajet la bagus. tidak membazir. hihihi. moga dimudahkan semua urusan akak ye ^_^

    ReplyDelete
  13. dija bagi muffin je, senang nanti orang makan, tapi kotak kene beli sendiri, sebab dia tak include, tapi dah dua kali tempah dengan dia puas hati la, cantik yassin pink tu hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beshnye.Nak jugak macam dija boleh x?Hehe.

      Delete
  14. doorgift yg paling sy ingat smpai sekarang ialah kalendar. asal tengok kalendar je tertengok muka pengantin.. asal tengok kalendar je tertengok muka pengantin.. scr tak langsung terus dpt mendoakan dorang.. hehe..

    mase sy tunang hari tu, sy xde pon bagi doorgif kat tetamu.. giler lupe. family pon langsung tak hingatkan.. hurmm.. -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa...sha kawin tgh tahun jgk da.Nak bg kalendar mcm x praktikal pulak.Tapi idea tu superb and best.

      Delete
  15. mmbe kawen bgi yaasin...
    skrg dh rmi org bgi yaasin as doorgift

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha suka kalau dapat yassin sebab selalu buat kenduri doa selamat yassin tu sgt berguna. :)

      Delete
  16. all the best ok.. moga2 dapat cari apa yang dihajati..

    ReplyDelete
  17. moga semuanya berjalan lancar kak ^^

    ReplyDelete
  18. sha... sy pun xdecide lagi nak bagi apa door gift nanti. xde mood... padahal xlama dah..huhu.tenx tau singgah n drop ur comment.. sayang awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang loy jgk.Xpe2.Nanti dapatla idea tu.Semoga semuanya lancar untuk majlis kita semua b2b ni.Amin. :)

      Delete
  19. You are tagged! Komen bnyk bnyk tau :)
    http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkk...insyaAllah yang.Kalau sempat sha join ye.Thanx ingat sha. :)

      Delete
  20. ayut yg dlm jar tu pon akan ada..tp bt 100 jer..kawan ayut yg jauh2x punyer..hihihi :)

    ReplyDelete
  21. -salam perkenalan dan akak nak tumpang iklan sikit ye TT-

    Salam to blogger sume ^___^

    mencari cari doorgift utk majlis kenduri kahwin mahupun jamuan keraian anda? cuba lawati blogspot Ananaifa di waffle-comel-ananaifa.blogspot.com dan sekiranya berminat dengan tawaran kami, bolehlah proceed for next action ya!

    //Jazakallah & Jazakallah again TT ^___^//

    ReplyDelete
  22. Salam perkenalan..
    Nak door gift lain daripada yang lain tak?
    Murah dan menarik..
    Cuba tgk blog saya ni..
    femcreation.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. A'kum s h a and all other bloggers..

    Nak cari door gift yg tgh trend skarang ni x?
    Check out my blog at
    femcreation.blogspot.com

    Thanks dear..

    ReplyDelete
  24. alam semua. Kalau berminat nak jadikan mini tasbih sebagai doorgift majlis perkahwinan anda, jemput jenguk link ni ye. Terima Kasih
    https://www.facebook.com/doorgiftmajlis.tasbih

    ReplyDelete