c l i c k 2

Monday, January 14, 2013

Gelang Hantaran

Assalamualaikum semua,

Arini internet kt ofis bermasalah pulak. Dah nak petang ni baru jumpa solution. Sabo je la. So nak update cket progress untuk hantaran. Setakat ni boleh kata progress untuk barangan 80% selesai. Sunglasses en tunang blom sampai. Jam saya blom beli. Tinggal dua tu dan makanan.

mencari ini sampai nak patah pinggang saya, en tunang = cerewet :p
Source : Google.

Last weekend saya berjaya mengempiskan poket en tunang dengan membeli gelang. Hikhikhik. Alhamdulillah. Akhirnya selesai jugak beli gelang. Orang kata dekat-dekat raya cina harga emas turun. Pastu saje ajak family usha2 harga. Memang turun sket dari rate mase beli cincin aritu. Pastu tengokla design2 yang berkenan di hati. 

Pilih punya pilih jumpala satu gelang ni 2 in 1 taw. Dia ada dua design berbeza atas dan bawah. Paham tak agaknya ek. Saya beli gelang taw, bukan rantai tangan. Kalau gelang ni, bila kte pakai nampak atas je. So gelang yang biasa dia design bahagian atas. Jap2. Tepek gamba satu.

   Macam ni taw...ada corak kt atas je kan. Bawah bese. Saya punya, dua2 ada design yg berbeza. Macam gelang 2 in 1. Source : Google.

Tetibe rase ayat belit xleh blah. Jadi pada yang tak paham, buat2 paham boleh. Hehe. Sowila. Saya bukan cikgu. Kehkehkeh. Pastu amek gamba tunjuk kat en tunang. Boleh plak dia kate gelang tu pelik. Cheesecake sunggoh. Seb bek pastu dia ckp "Kalau awak suke sy pon suke". Gittew. Sedap cket hati saya. Hahah.

Jadi selamatla duit mengalir seperti air. Tapi xpe beli emas, orang kata boleh jadi aset. X gitu. So, sape2 nak kawen beli emas sekarang sebelom harga emas melambung lebih tinggi. Nanges i beli gelang ni taw walaupon duit en tunang yang keluar. Huhuhuh. Mahal bebenau (bagi sayala).

* Ayah dah suh bagi gambar untuk uruskan borang2 nikah dan urusan yang berkaitan. Rase macam x percaya lagi 4 bulan nak jadi isteri orang. Excited dalam debar = Gatal + Neves.

29 comments:

  1. hihi..dh makin siap semua ea..ok la 2 4 bulan..sy ni dh xde bulan..lagi bapa minggu je..gulp..lagi berdebar..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk...memang deborla kalau cmtu cik zaniff.Xpe.Sha doakan semuanye berjalan lancar ye dear.Amin. :)

      Delete
  2. sha tu la emas asset tak apela kalau beli mahal pun kan dear.. dija confius pulak gelang ngan rantai tangan..hehe maknenye dija dapat rantai tangan kot, dija beli pun awal, lepas je tunang teros beli..:) sebab mase tu pun tinggal 6 bulan je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Dija tunang kejap.Tapi cool je buat persiapan.Good2.Dulu sha pon kompius.Pastu mak yg ckp.Sebab x pnah amek port pasal emas sbb x minat sgt. :)

      Delete
  3. cantik gelang tu....btul2...belilah emas skrng..cewah..cik mah pun baru lepas beli juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay....samela kte cik mah.Hehe.Tapi tu bukan gelang sha.

      Delete
  4. Wah2! Excited ek?huhu..
    Semoga semua b'jln lancar

    ReplyDelete
  5. bestnya,,dah nak kawen dah dia...tahniah..:)

    ReplyDelete
  6. haaa, nti kawen nak gelang or rantai, taknak cincin. sbb takut gemok lepas kawen. haha

    ok, baju macam mana? ok dah? hahaha mcm best je . happy counting :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.Langkah bijak jgk tu dear.Beli jgn x beli.Aset tu.Baju on the way. :)

      Delete
  7. Replies
    1. Hehe.Ade jugak pasang surutnye dear. :)

      Delete
  8. Waaaa... beso tu sha.. hehe... Tangan cik pia kecik, xley amik besar2 cmni... huhuhu.. sedihnya, xboleh nak mengempiskan dompet En Tunang..heeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.Tu bukan sha punyala syg.Cik pia...amek kecik tp beratla.Masih boleh kempiskan dompet en tunang.Hahahaha.Gelak jahat.

      Delete
  9. anna pon konpius mana satu betul, ramai cakap masa raya cina harga mas turun tpi bnyak kata x turun... mana 1 ni ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha x sure pulak pasal tu.Tapi sha pg aritu harga turun sket dr sebelum ni.Sha trus je beli. :)

      Delete
  10. sha: saya pon dah beli last week,hehe alhamdulilah selesai satu perkara kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sep3.Alhamdulillah.Tu la.Lega sangat3.Boleh fikir next step pulak. :)

      Delete
  11. Sya beLi rantai tangan. since Last year. ade ke ptt skang emas Lagi murah. xbLeh bLah toL! huhu

    saba je La..m'harapkan harge emas naek La cpt utk sedapkan ati nih! hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.Sya ni comella.Xpe dear.Mesti sya punya tu cantikkan. :)

      Delete
  12. dh tak lame dh tu..
    jgn lupe jemput taw..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Tu la.Kita jemput readers blog ni nanti.Hopefully acik sudila datang. :)

      Delete
  13. cantik plak gmbr gelang tu..btuk gitu ke glg sha??cantik2x... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelang sha lain sgt2 dr tu.Tu sha bg contoh je ayut.Hehe.

      Delete
  14. perghh bestnye org nak kawen dahh . hahaha . tak sabau bella nak merasa nasi minyak ni XD

    ReplyDelete