c l i c k 2

Friday, December 28, 2012

Baju Hantaran dan Nikah

Assalamualaikum dan selamat pagi semua,

Alhamdulillah...saya dah jumpa baju untuk hantaran. Rabak poket en tunang. Hehe. Semalam mase cube2 baju adela dua orang macik ni nak membeli baju jgk. Mase saya keluar tunjuk kat en tunang macik ni pon bagi pendapat. Ouh...sangat baik hati dan sangat membantu. I loike. Jadi pilihan baju semalam memang saya sangat berpuas hati. Alhamdulillah.

 Design baju hantaran ala2 ni, tapi warna lain - Source from google

Kasut for me pon dah jumpa. Ada pogress untuk hantaran. YES da nak abes ni. Harus speed up everything. Kasut yang en tunang suka asek out of size je. Sabo je la. Semoga dipermudahkanlah urusan untuk kami jumpa apa yang dicari. Amin.

Pastu nak cite pasal baju nikah. Mula-mula kan saya dah plan nak buat dress biasa je pon. Pastu tetibe dah demam peplum, si gedix ni nak jugak ikut fashion semasa. Hahaha. Bukan ape, bila tengok design peplum tu macam boleh tahan, hati ni meronta-ronta la nak pakai peplum jgk. Hehehe.

Sekarang tengah pening nak amek design mana. Susah btol lalang ni, sungguh x tetap pendirian. Mane lagi cantik ek?

Inspired by pn lijah dress...I heart this dress...Rase nak buat base yang same with different detailing.

 Taken from google...macam cantik, tapi x pasti sesuai ke dengan saya yang agak kurang tinggi ni.

Ini gorgeous, tapi untuk dipandang je la. Tak pasal kena ceramah ngan imam plak time nikah nanti. Hehehe.

Ouh...dilema...dilema. Mane satula yang akan menjadi pilihan hati agaknya. Mind to give opinion to me? Pwetty please. Thanx a lot. (^___^)

Pssst : Tetibe rase macam badan naik seperti di pam-pam. Huhuh. Nak kate bahagia sangat xdela pon. Saiz baju dah naik okeyh. Kena jaga makanla cmni. Karang x muat baju kawen nanges. Huhuh.

72 comments:

  1. wah..baju hantaran tu cantikk...kamon sha..ade bape ari lagi sebelum yes abis..heee..klu peplum dress tu cantikk..geramm tgkkk!..heeee;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx teha.Kann!!Sha terjatuh chenta ngan peplum plak.Adoila.Geram jgk.Hehe.

      Delete
  2. salam ziarah...semoga bertemu gaun pengantin idaman...dunia belum kiamat...selamat menyambut tahun 2013. semoga kita semua akan terus dirahmati.Amin.

    ReplyDelete
  3. dear buat peplum cantikk :)
    saya tak dapat buat peplum sebab my mum nak baju kurung moden..tapi nak buat jugak nak pakai time kenduri2,hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.Yeke.Sha pon tny mak jgk.Alhamdulillah mak okay je mane2 pon.Xpe2.Buat utk pakai pg kenduri pon okay. :)

      Delete
  4. Yg last tu dah cantik dah. Alah, tmbah lah kain sikit. Hahaha =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Memang boleh je tambah kain.Tapi rase mcm design tu over je utk nikah.Hehe.

      Delete
  5. baju num 2 (biru) tu cantik tp bukan peplum. yang second peplum tu sweet sgt. x pun tgk blog irinenadia.blogspot.com, dia pun pakai baju tunang peplum. sweet sgt... n last tu mmg vas la! boleh je tambah long sleeve, tp rasanya x sesuai tuk nikah. tuk resepsi ok la. plus, baju nikah nak pakai2 lagi lepas ni kan. so kalau vogue2 sgt, takut tak terpakai pulak. ooops panjang pulak komen =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3.Setuju sangat dengan azura.Kalau simple boleh pakai lg pasni kn.Act, tinggi sha lebih kurang irine tu jgk,tu la.Nanti nak try buat dl.Thanx dear. :)

      Delete
  6. Rambang mata tgk bj cantik2, moga2 segala dipermudahkn :)

    ReplyDelete
  7. gambar ke2, wrna biru cair tu cantikkk...:)

    ReplyDelete
  8. kl pakai yang bawah sekali tu..mau tertanggal serban tok kadi...

    ReplyDelete
  9. dear ..try usha http://www.fuzanamokhtaza.com/..
    ada design yg cantik.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha da usha da.Cantik2 jgk.Tapi sha macam kena ikut size yg btol.Takut x sesuai.Thanx dear sebab bg suggestion. :)

      Delete
  10. sha:apa kata try n error beli peplum yg ready made dulu..try pakai n mintak pendapat encik tunang,kawan2..if diaorg bg +ve feedback blh proceed to ur nikah attire..lala penah owner butik perantin,kalu org rendah peplum x leh labuh dr bawah punggung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh...cmtu eyh dear.Baru sha taw.Thanx share info.Sha maybe akan proceed suh kawan jahitkan peplum ikut saiz sha n ikut idea lala.Mintak pendapat family.Thanx lala. :)

      Delete
  11. kalau sha suka yg peplum picha no.3 tu paling sesuai..xtinggi xpe,kan nnt pakai heel :) lain dr yg lain..alang2 tengah 'in' design peplum ni kan..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Tu la.Suka peplum.Thanx for your opinion saila. :)

      Delete
  12. Assalamualaikum sha....what..??sha dah tunang ke.??bile..??ya ALLAH lmbtnya yuni tau..sedihnye..:(

    pape pun dear wish u hepi k...miss u damn much n luv u dear...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam syg.Sowi3 x inform yuni pasal engagement sha.Hilang nombor yuni.Sobs2.Thanx for the wish dear.Mish n love you too. :)

      Delete
  13. sweetnya tgk baju puan lijah tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann cik awin.Sha pon suke.Hehe. :)

      Delete
  14. sha peplum cntik..
    ngeh3..control mkn ckit..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe.Baiklah acik.Kena jage badan ni.Kalau lagi rendang memang outla peplum.

      Delete
  15. semua cantik2.... tapi skang kan musim peplum.. cantikk taw peplum. cer try, hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann...tu yg rambang mata.Thanx for your idea dear. :)

      Delete
  16. Cantik la baju hantaran kalo yang macam lynda roslan pakai tu.. kalo ikot fesyen dija rase kalo dija nak peplum tapi tu la kene ikot kesesuaian la pulak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx dija.Memang puas hati dapat beli baju tu.Hikhik.Tu la.Kena tgk dulu peplum sesuai x ngan sha. :)

      Delete
  17. smg impian sha tercapai la ye..niway peplum mmg cntik kn..akk pn giler peplum

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa..gler ke??
      tok sah la berangan nk pkai..nmpk spare tayar jp ag..ngeh3..

      Delete
    2. Amin.Thanx kak rosy.Hehe.Marila kte same2 mengumpul koleksi peplum. :)

      Delete
    3. @Acik
      Haha.Acik nih.Kasi can la kak rosy nak pakai peplum jgk. :)

      Delete
  18. hai dear, nina pun suka peplum tu. tapi nak buat utk baju nikah, takut xsesuai dgn nina, kurang tinggi jugak. hehe so, sbagai jalan selamat, buat baju kurung moden je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Tu la.Susah2 amek pilihan yg selamat kn dear. :)

      Delete
  19. sha: tenkiu taw link bunga manggar tuh.. kene lebih rajen kn diri..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your welcome dear.Jom buat sesame jom.Hehe.

      Delete
  20. cadangan:gmbr yg pertama..cantik;biru+pink hehe nak ckp teru awal2,"BARAKALLAHULAKUMA :D"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang tu baju hantaran syg.Hehe.Anyway thanx for idea dan wish.Amin.InsyaAllah. :)

      Delete
  21. I LOVE your blog...Great photos!Really enjoying:)FOLLOW YOU NOW! Please check mines If you want we can follow also with bloglovin, google+, twitter and facebook?
    Come back soon to visit my blog, I'll be waiting for you!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx.Will visit your blog soon. :)

      Delete
  22. owh..hantaran bg baju ek??comeL baju nye
    aLa..kLw da bLur sangat pkai jek baju hantaran tu time nikah.ngeee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa...nanti dulang kosongla sya.Hehe.Tema pon lari.Hehe.

      Delete
  23. hantar org hantaran boleh?heheh

    ReplyDelete
  24. linda suke dress lijah tu, cantik..tp peplum pun tgh hot kan sekarang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg dilema tu sebab sume cantik linda. :)

      Delete

  25. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal.Terima kasih untuk kata2 yg bermakna. :)

      Delete
  26. peplum lawa!
    tapi bg sy kalau utk nikah,better pakai jubah/dress mcm gambar tu. :)

    ReplyDelete
  27. peplum labuh kat blkang tu pun lawa, but design la mcm peplum biasa lengan panjang, labuh bahagian pinggul je. :)

    ReplyDelete
  28. rasanya yang first tu dh cun..sopan gitu..
    yg ketiga tuh out terus la jawabnya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.Tu la.Yang ke3 sha suke tapi lebih sesuai utk resepsi but with some alteration.

      Delete
  29. bestnyeee nak kawen dah ^_^. thanks for coming to my blog. peplum cantik, lbuh sikit la bwh pggung. mcm irene nadia pakai pun comel jugak.

    sy pun dh mula nak berangan tgk member ramai betul kawen cuti ni. walaupun tah 2, ke 3 taun lg bru nk langsung. berangan je lebih. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.Comel je kan.Tapi nak kena try jgk ni.Ehehe.Two years back sha pon cmtu berangan bile tgk blog b2b.And start collect ideas. :)

      Delete
  30. same la kite..dlm dilema..hahaha.ikut keinginan mmg nk bt peplum..tp fikir blik,kite tgk org pkai cantik,kite sndrik pkai ke laut kot..hahaha..sbb nk pkai balik buat kurung moden yg ada design2x ckit je la nnt jawab yer..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.Tu la kan ayut.Sha pon pikir cmtu.Kalo buat simple2 boleh pakai blk. :)

      Delete
  31. Peplum cantik, tp Cik Pia xsuke peplum sebab nya nnt nmpk gemuxx.. hehe... tp Cik Pia suka kurung moden, tp xnak ketat2 sangat sebab nya nnt mengah duduk depan tok kadi nnt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tu.Tu yang sha risau.Takut x sesuai.Da la sha ni pon kurang tinggi.Hehe.Kalau sampai x selesa menyusahkan diri pulak ye.Hehe. :)

      Delete
  32. cute sgt yg ke2 tu. . Wish for u sha . .

    ReplyDelete