c l i c k 2

Tuesday, December 18, 2012

Wedding Preps : Hantaran

Assalamualaikum semua,

Bila dah nak masuk tahun baru ni, mood persiapan kahwin memang kena activate sepenuhnya. Huhuh. Tengok kawan2 b2b lain preparation sangat rapi. Suke je tengok. Tapi disebabkan my en tunang sangat malas nak melayan tunang dia ni, dengan saya2 jadi slow sket nk fikir pasal preparation. 



Antara persediaan yang dah dibuat cket2 is booking2 benda penting macam catering, bridal n photoG. Yang tu dah siap. Untuk cadar, langsir, kain2 utk baju pon alhamdulillah dah beli. Hantaran pulak memang saya dah set nak beli time YES sebab nak mendapatkan penjimatan berganda kononnya. Hehe.


Jadinya start YES aritu memang aktiviti melenguhkan kaki tawaf super market, hyper market dan sekutu dengannya dijalankan. Hahaha. Jap2. Nak senarai barang hantaran yang dirancang suke suki oleh saya. En tunang layankan aje. (^____~)

 source from here

From me to him - 9 dulang

1. Jam Tangan - done
2. Sunglasses
3. Belt + Wallet + Pen - done
4. Perfume - done
5. Kasut
6. Sirih Junjung
7. Coklat
8. Buah
9. Kek

From him - 7 dulang

1. Gelang dan Mas Kahwin
2. Sepasang Baju
3. Handbag - done + Kasut
4. Xde idea lagi (nak jam / macbook) *time ni la nk mintak macam2, haha
5. Sirih Junjung
6. Kek
7. Coklat / Buah

 en tunang...nak ni boleh x?hehe

4 items je yang dah jumpa. Lain2 masih pending. Gelang dari aritu nak beli tak terpegi2 beli. Alhamdulillah ade sikit progress.

"Ya Allah permudahkanlah urusan kami dan berkatilah persiapan kami. Amin ya Rabbalalamin."

61 comments:

  1. huiyo.. nak macbook jugak (^_^)

    ReplyDelete
  2. aminnnn...
    hope sume bjln dgn lancar..

    ReplyDelete
  3. kalo akak mintak macbook...hehehe

    ReplyDelete
  4. moga semua dipermudahkan, amin..
    yg pinky tu cantik la!

    ReplyDelete
  5. hahah..sama la sha..teha pon mmg nak all out abis3 ni start dari skrg..mase tak banyak dah..huwawawaqw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la teha.Kalo boleh sha xnk kelam kabut.

      Delete
  6. semoga urusan sha dipermudahkan Nya :)) saila pun shopping brg hantaran masa YES..xmampu nak beli kalau takde diskaun..hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.Thanx Saila.Tu la.Kalo time bese2 rugi beli.

      Delete
  7. bestnya... rindu nak buat persiapan macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Pasni tolong adik ke buat persiapan dear. :)

      Delete
  8. salam ..apa pun tahniah...buatlah persiapan bsederhana...agak tidak membebankan diri masing2.."pesanan ini di taja khas utk sahabat"hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx abad.InsyaAllah akan cube bersederhana :)

      Delete
  9. dpt buat bunga telur n bunga tangan dr felt tentu cantik sha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunga tangan felt sha da buat mase tunang.Bunga telur tu mcm menarik. :)

      Delete
  10. :) bt pelan2x..ni pon nnt ayut nk g crik kasut..yes punye pasal..hahahha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marilah kte gunekan mase YES sehabes baik :)

      Delete
  11. Waaaaa....gelang...pening jugak pengantin laki tuh. Keke, apapun tahniah, best lorh nak kawin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak..xdela sampai pening.Hehe.Thanx crack :)

      Delete
  12. wah best bnyk dh progressnya.. sara ? nan hado. haha. kuikuikui.. :p

    ReplyDelete
  13. hai, baru follow sha.. salam kenal :) amboi bestnue nak macbook, nak jugak..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye dija.Salam kenal.Sha pon berangan je ni dija. :)

      Delete
  14. kalo salah sorg malas..mmg akan rasa malas gak kan..mmg kene ader sorng jd tukang tukul nk gerakkan..2013 tu rasa macm 5 thn akan dtg je lg kan... *kdg2 terasa cam lembab jugak bergerak..huuuuuuuu.....

    chill pon blum habis hunting brg2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2.Die mcm penyakit berjangkit.Haha.Jom2 hunting barang2 sementara YES ni. :)

      Delete
  15. belom kawen ni...mintak ape2 je..i'allah dapat...dah kawen nnt..paham2 ler..:)...sportrim kete lagi penting...hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kehkehkeh.Tu la kan.Tgh cube pujuk ni.Kalo x dapat sha verangan je la.

      Delete
  16. wah mesti tgh sibuk kan?
    moga berjalan lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat2 sibuk je ni.Thanx sop.Amin. :)

      Delete
  17. bes nye da wt prep..
    smoge smua d permudahkn allah <3

    ReplyDelete
  18. pergh nak mac book. orang bangi jgk ker ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe.Idaman hati ni.Keje kt bangi/kajang. :)

      Delete
  19. Replies
    1. Erk...xdela lebih sgt pon.Hehe.Verangan je tu.

      Delete
  20. Sya tringin nk Mcbook jugak.ps2 mmbr advised kate better don't.sbb risaw atas duLang nnti xseLamat (sbb Sya nikah kt masjid).kang wat nye bergoLEk mcbook tu mmg meLeLeh air mate La..(org meLeLeh time akad kan..hahaha)

    so tukar ke ipad/iphone.

    eh, saye pengantin bajet kan??conversation apekah inih??hoho
    xpe..ni keperLuan kan..kan..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.Lawakla sya ni.Sha x terfikir plak pasal bergolek tu.Tapi sha nikah kt rumah je.Tu pon en tunang x approve lg ni.Aritu saje cucuk2 die duk buat muke malas nk layam.Sobs2.Tatawla lg cmne ni. ;)

      Delete
  21. mantak macbook la.. hihihi
    bestnyer nak kawen dah..
    mak! nk kawen.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.Memang kalo ikut nafsu nak je berkeras nk macbook.Haha.Pg pujuk mak. ;)

      Delete
  22. Wife wanna be. Hehe. Moga wedding nanti berjalan dgn lancar ye. Amin.

    ReplyDelete
  23. nak prepare hal kawen ni air keluar macam air paip kann T___T
    nadia dulu pon macam tu jugak. tapi bila dah settle je kawen, lega, tenang, hanya Allah je tau. xterungkap dengan kata2.

    ReplyDelete
  24. Betul tu nadia.Cket2 kang duit.Semoga semua dipermudahkan.Amin. :)

    ReplyDelete
  25. waa... nak kaweenn... moga dipermudahkan segala hal :)

    ReplyDelete
  26. mintak macbook,dslr dan samsung s3..huhu
    pe pun semoga selamat naik jinjang pelamin nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx nick.Hehe.High cost sgt tu. :)

      Delete
  27. baik minta dslr. leh tangkap gambar pastu post kat sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik jgk idea.Boleh diambil kira ni.Thanx dear. :)

      Delete
  28. amin semoga dpermudahkan urusan. haha tp hantaran drp llaki tu mcm super mahal jer nk berbanding dgn si mpuan =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin3.Thanx. :) ehehe...harga barang lelaki pon boleh tahan sebenarnye.

      Delete
  29. semoga dipermudahkan segalanya ;)

    **beg yg awin guna jenis wooven bag...awin beli kat sini je ( sabak bernam ), sbb ritu dah survey kat nilai 3, sumenya mahal2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.Thanx cik awin.Thanx jgk utk info berkaitan beg. :)

      Delete