c l i c k 2

Wednesday, December 12, 2012

Sesi manjakan diri di Serenity Spa Bangi

Assalamualaikum semua,

Semalam cuti Keputeraan Sultan Selangor. Boleh x saya tak tahu dari awal. Kalau tahu confirm cuti ari Isnin. Boleh rehat lama2 kat rumah. Di sebabkan taw lambat, saya x balik rumah family kt Senawang. Ingat nak ajak En Tunang sambung shopping barang hantaran. Terlebih rajin plak dia pg keje sebab nak kumpul duit. Haha. 

Disebabkan itu, malam tu jgk ligat kepala otak ni fikir nak buat ape la kn time cuti. Tetibe terasa nak pegi spa sebab penat sangat hunting for barang hantaran Ahad lepas. So saya pon startla google spa yang berdekatan. Pegi sorang2 haruslah cari yang dekat. Sesat nanti GPS pon rase xle pakai. Hehe. 



Cari punya cari tengok sume macam kena book awal je. So saya pon pasrah je la kan. Bangun hari cuti tu hati meronta-ronta nak pg spa gak. Haha. Pencarian pon bersambung. Alhamdulillah dapat jugak buat appointment dengan Serenity Spa di Bangi. Sederet ngan kedai tutti frutti. Senang je nak cari sebab Spa tu betol2 kt end middle lot.



Interior spa cantik. Bau pon besh je. Saya suke. Pembantu spa pon sangat lembut dan peramah. Music yang dipasang pon menenangkan, ala-ala cak lempong kot. Hehe. Memang sangat terujala nak berspa.

Saya pilih pakej Aromatic 4 Step. Pakej termasuk :
  • Thai Herbal Steam 
  • Full Body Aromatherapy Massage 
  • Full Body Scrub (ade pilihan coffee, coconut, rose & orange)
  • Milk Bath
Sampai-sampai je saya disambut baik oleh Kak Laila yang cantik. Saya datang awal. Jadi kena tunggu jap bilik disediakan. Treatment dibuat kt tingkat paling atas, tingkat 3. Then, bermulala first step, sauna herba selama 20 minit. Baik untuk betulkan urat kate kak laila.

perasan x mcm kelambu cream tepi katil tu, kat situla tempat sauna herba tu

Pastu sambung dengan massage. Time massage bese orang tdo kan. Tapi saya rancak duk borak ngan kak laila. Massage dia besh sgt. Yang paling besh time prakk prakk belakang badan sy. Rase lega sangat walaupon bunyinye agak ngeri. Hehe. Saya x pasti la bape lame kak laila massage sy sebab leka borak x tengok jam. Supposedly 45 min diperuntukkan untuk massage. Then 40 min utk scrub.



Untuk body scrub saya pilih aroma orange. Fresh je bau oren. Besh3. Scrub kt Serenity Spa ni menggunakan garam kasar taw. Memang sesuaila untuk menanggalkan kulit / sel mati kt badan saya ni. Yang beshnye, spa ni memang btol2 buat full satu badan. Sebelum ni saya pernah buat lulur badan, spa tu buat bahagian belakang je. Lepas je massage ngan lulur bangun nk pg mandi susu memang terase ringan je badan.



Last skali mandi susu. Besh...sebab dilayan bak puteri raja. Kak Laila siap tuang susu kt belakang badan. Ya Allah time tu dah terase lembutnya kulit saya. Hehe. Suke3. 15 minit masa diperuntukkan untuk berendam dalam air susu tu. Pastu kak laila bagi extra lulur untuk sambung scrub sendiri bahagian personal.


Finish. Siap2 pastu turun bawah untuk bayar. Sekarang ni ada year end promotion (1/12/12 - 31/12/12). So saya dapat RM160 + 6% govt tax. Harga biasa Rm420. Sebab nak secure price tu saya terus bayar untuk second session before tawen. Hikhik. Gelak gedix. Masih pertimbangkan nak buat facial ke x. Untuk brigtening facial harga promosi RM100. 4 mesin akan digunakan untuk sedut and buang kulit mati kt muka ni. Macam menarik je. Kalau en tunang nak belanje besh jgk. Hehe.

Ade macam-macam pakej disediakan. Untuk bridal package, promosi sekarang RM335. Pakej termasuk Aromatic 4 step, Brightening facial, Manicure & Pedicure.  Overall, recommended sangat untuk cuba spa ni. (^____^)(v)

*gamba sume pinjam kt en google. saya malas nak amek gamba sebab excited nak berspa je. hehe.

53 comments:

  1. wwuuuuu..bestnyeeee...teha pon ngah mencari3 spa..nak gak rase dibelaiii macam puteri raja..heeee:p

    ReplyDelete
  2. wahhh..bestnyerr.....
    nk cm tu jgak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.Acik jauh sgt.Kalo x boleh pg same2.

      Delete
  3. mmg best klu g spa. cuma x mampu nk g slalu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear...beli pakej kt groupon okay kot.Sha ni pon last minute ni.Kalo x beli kt groupon je.

      Delete
  4. alahai bestnya spa.. :)) murah pun murah kan.. sy xsempat nak pergi spa sblm kawen aritu..so skrg gosok bdn sendiri jelah..hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe.Jadila tu saila.Beli scrub sendiri.Buat kt umah. :)

      Delete
  5. wahhhh...macam best! nih yg rase nak jugak nih

    eeee...cmne nk jimat cmni.adoii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe.Saba sya.Saba.Jom beli yg kt groupon jom. :)

      Delete
  6. ingtkn gmbr bkemban tu awak. rse mcm nk pg juga la wlaupun dh kawin ni. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhik.Xla.Sy tuka gamba utk elakkan salah faham.Hehe.Lg digalakkan pg bile dah kawen.Hehe. :)

      Delete
  7. rm100...kna tunggu tak bt pape bru blh pegi,...hihii

    ReplyDelete
  8. ^_^ Wahh bakal pengantin ni, persiapan rapi ni. Betuahla bakal suami dia!! Hehehehe.

    ReplyDelete
  9. Murah nye dear compared to harga asal nya. Best nya dah spa -ing :))

    ReplyDelete
  10. bestnye..
    saya belum start spa lagi,hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe.Ni pon sha saje pg awal.Bosan tataw nk buat ape.Dekat2 nnt kena pg lg.

      Delete
  11. anna x pernah lagi g spa... teringin gak.. tapi xde sape nak temankan.. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pon pg sorang je anna.Tu yg cari dekat2.

      Delete
  12. wahh.. bestnyer!
    nak jgk2! ;b
    mau terlelap klu dpt dibelai cmni.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pon miss.Tapi sha borak.Hehe.

      Delete
  13. Wahh jeles tahap gaban ni. Kak pun nak p spa juga lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak.Aritu yg tempat akak recommend jauh sgt kt gombak.Pg sorang2 sha x berani.Huhuh.

      Delete
  14. tak penah try lagi urut mengurut ni..takot dah pekena sekali...ketagih berkali2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.payah kalo cmtu sebab ongkosnya mahal.

      Delete
  15. wahhhh bestnyaaa spa... nak pegi jugak sebab rasa penat sangat.. keje banyak duduk pastu rasa sakit pinggang2 nie.. lau bole spa pon best nie... salam kenal ye.. sy follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...bile penat memang terasela nak diurut.salam kenal too dear. :)

      Delete
  16. Bestnya memanjakan diri.
    Btw, selamat mendirikan rumah tangga :P
    even br tunang...kekeke

    ReplyDelete
  17. seronoknye gi spa, da lame sgt x gi spa..bdan semua da skit2 lately ni..huhu...

    ReplyDelete
  18. salam sha
    Doakan ta.moga tercapai hajat nak bwa org yg tercinta ke situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam.Amin.InsyaAllah TA.Semoga hajat TA tercapai. :)

      Delete
  19. Nice !


    Maybe you would like to follow each other ? Follow me and I’ll follow back for sure 
    BLOG
    TWITTER
    FACEBOOK
    BLOGLOVIN



    ReplyDelete
  20. bestnya... dah lama x berspa.. dah berdaki badan. jhahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahaha.Kte pon da lame x pg.Ni baru merase pg setelah sekian lame. :)

      Delete
  21. Pengantin wanna be. Hehehe. Berseri2 lah nanti =D

    ReplyDelete
  22. sesekali bolehlah try singgah spa kami di seksyen 7 bangi...

    http://dmanje-spa.blogspot.com/

    ReplyDelete