c l i c k 2

Monday, December 31, 2012

End of the Year

Assalamualaikum olls,

Today is the last day of the year ye murid2. Haha. Okay...end of the year does not mean end of the world kan. Jadi...mari kte enjoy. Tetibe plakkan. Feeling nora danish jap. Maaf sebab kemerapuan dah berpanjangan pula.

suka sangat3 baju nora danish pakai ni

Nak cite pasal baju nikah lagi. Haha. Tak habes2 lagi ini perempuan okeyh. Maaf2. Layankan je la ye. Sebelum tu nak cakap terima kasih yang tak terhingga pada yang sudi memberi pendapat. Tak kirala di ruangan komen mahupun shoutbox. Sangat3 berharga okay pendapat anda semua. Uolls rock. Hehe.


 Dengan ini, cheh. Dengan inila sangatkan. Saya telah memutuskan untuk membuat kedua-duanya sekali. Haha. Dasar tamak halobakan. Xde. Macam ni...saya sebenarnya dah beli kain taw. Pastu mase beli kain chiffon tu, dah nak abes. Tinggal 3 meter je. Jadi memang muat nak buat dress je la. So dah alang2 ada saya pon proceed dengan idea asal. Semalam dah siap buat pola depan ngan lengan. Esok sambung pola belakang and gunting kain. Please wish me luck. Gegeh si bukan tukang jahit ni nak jahit baju sendiri taw.

credit to le pemurah blogger hunniefunnie sebab sudi share tutorial yang sangat membantu saya


Pastu yang peplum plak maybe saya akan tempah jugak peplum yang memang designed specially for my 'rendang' size. Kekeke. Takde tempah kt butik bagai pon. Suh housemate baru je tolong jahitkan. Boleh camtu? Memandangkan tarikh x berapa nak dekat (hujung bulan 5 nanti) bolehla saya bereksperimen dulu. Did I mention, my new housemate sumenye tukang jahit. Senang sket kerja2 mendesign baju saya boleh dilaksanakan. InsyaAllah.



Ape lagi ek, progress hantaran berjalan dengan jayanya mengempiskan dompet en tunang and purse saya. Uwaa...duit mengalir macam air. Tinggal sunglasses en tunang ngan satu lagi barang saya (yang makanan xkan nak beli sekarang kn). Maybe beli jam je kot. Xleh nak mintak macam2 sebab dah banyak sangat duit keluar. En tunang kata kalau spend banyak2 lepas kawen makan nasi ngan ikan masin. Kehkehkeh. Saya da la x makan ikan masin. Kenala makan nasi kosong. Takmo3.

 kalau camni boleh jgk saya makan telur.hukhuk.

*Iolls terharu bila ada yang suka baca my coretan merapu kt blog ni. Hehehe. Excuse my gedikness. Saya memang gedix sejak lahir. Haha.  (^___~)

Macam bese...all piccas credited to google.

56 comments:

  1. sha design baju sendiri? wow, gudjob dear, dah ade progress nanti cepat2 update tau nak tengok..hehe pas ni tempah baju raye kat sha je la :) banyak jugak advantage satu rumah dgn tukang jahit, sambil tu boleh share idea.. cara amik gambar pun penting jugak kalo nak nampkkan kurus, ce discuss ngan ur photographr nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah.Pesanan diterima dija dear.Thanx for your advice.Ehehe.Segan plak sha pasal baju tu.InsyaAllah ade progress nanti sha tunjuk ye.Doakan menjadi ye. :)

      Delete
  2. hahha..duit mmg kuar mglir cm air..
    hurrmm.. dlu 100 leh bli mcm..skunk 100 leh bli stu brg jew kut..

    ReplyDelete
  3. hehe...pas kawen mkn nasi ngn ikan masin je??? oh no!!! hikhik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekeke.Tu la tu.Kena beringat mase persiapan ni untuk mengelakkannya.Haha.

      Delete
  4. eh, klu makan nasi panas + telur dadar + kicap, ngh lapar2 , sedap tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha suke telur mata.Memang boleh bertambah2.Haha.Feveret dari dulu sampai sekarang.

      Delete
  5. Baju yang Nora danish pakai tuh Innai Red punye kan?

    ReplyDelete
  6. waa..untung eh design sendiri baju..
    saya beli siap je..duit keluar cm air terjun kan..sob sob..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.Air terjun laju btol tu.Tapi memang pon.Huhuh.Hopefully menjadila baju tu.

      Delete
  7. Putri..haha ble nk wat story mcm mne knl ngn hencik tunang..musti rmai nk bce hihi :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.Xde tu de.Mrul sorang je nak bace.Hehehe.

      Delete
  8. heee..touching ye sha..mesti la sukee baca sha..hee..sha jahit dress sendiri ke..power gileeee..syiok nye dpt buat sendiri..chaiyok3!..heee...duit mmg mengair cam airkan..sedeyhhhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really.Auww...Thanx dear.Chaiyouk3.Thanx teha.Hehe.Kann!!Memang laju je.Taw2 dah tinggal sekeping je not.Huhuh.Haru.

      Delete
  9. wah, seronoknya.. :)

    semoga Allah permudahkan segala urusan ye..

    ReplyDelete
  10. wow...pandai buat baju.voley la tempah murah2..ekeke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekeke.Segan plak kte.Baju x jadi lg pong.

      Delete
  11. Replies
    1. Sha, disebabkan kamu antare blogger tersayang Sya, nk share mende nih. hehehe

      cepat join.dpt free HB. ade 3 slots lagi kosong. join taw! simpLe jek.

      bukak Link ni

      http://iezana.blogspot.com/2013/01/hb-sponsor-by-mrs-nelly-bouquet.html
      http://mrsnellybouquet.blogspot.com/2013/01/free-giveaways-by-mrs-nelly-bouquet.html

      Delete
    2. Hehe.Macih sya.Sayang sya lagi manyak.Sha dah join.Hopefully sempatla.Hehe.Thanx a lot dear. :)

      Delete
  12. rajinnya kamo buat sendiri :)
    moga berjaya yea sha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Thank you dear.Kena rajinkan diri jgk ni.

      Delete
  13. eh sha jahitt sendiri...wahhh bestnya...xpyh nk kuar bajet utk upah tailorr..*nangesss sbb kite kena susah payah kuar duit hantar tailorr haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pon x sure jadi ke x ni pka.Pka doakan ye.Alaa...xmola nanges.Pka punya baju nanti mesti cantik. :)

      Delete
  14. Gedix comel xpe hikhik
    wah2 teruja nak kawen tu hehe..5 bulan tu bknnye lama, tau2 dh naik pelamin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.Cepat je mase berlalukan huny.Hehe.

      Delete
  15. Selamat tahun bru
    Moga pwrqncangan berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  16. takpe... merapu tapi ada mesej..

    ReplyDelete
  17. Wahwah. Bride wanna be ni. Hehe. Semoga dipermudahkan semuanya =D

    ReplyDelete
  18. azam nak kumpul duit byk2.
    bole jd mcm org ni haha

    happy new year

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang mane tu iqa.Hehe.Kumpol jgn x kumpol. :)

      Delete
  19. wahh..dah nak kawin dah.? anyway congrates dear..

    ReplyDelete
  20. sha nak jaih peplum sendiri ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyh...peplum x mampu lg.InsyaAllah dress tu. :)

      Delete
  21. ayut tak mampu nk design baju sndrik wlupun pndi menjahit..tempah ajer semua nnt..huhuhu...all the best sha dgn dress yer..kesimpulannya pakai dress la ye nikah??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa...sya ni pon cube2 je ayut.Huhuh.X pasti lg.Lepas siap dua2 sha tny family, mintak diorang pilihkan.Hehe.

      Delete
  22. wah terernya sha design baju sendiri..nanti bila puteri kahwin..design untuk puteri juga eh :P hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...hasilnye tataw lagi macam mane puteri.Segan plak puteri ckp cmtu.

      Delete
  23. Sy menerima tempahan menjahit manik,membuat veil pengantin dan menyewakan veil..jemputla menyinggah blog sy.. :)
    http://washura.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh...gudluck in your business dear.InsyaAllah nanti sha melawat ye.Kalau ade yg berkenan bolehla beli @ sewa. :)

      Delete
  24. Memang mengalir macam air T.T setujuuu sangaaat. macam2 nak kena bayar. baru booked, yang berbaki lagi nak bayar. banyak duitt kan nak kawen ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuh.Btol tu alyn.Bila fikir baki yang masih pending tu trus pening.Haha.Byk sgt3 pakai duit.

      Delete
  25. wa, biar betoi akak design sendiri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.Harap2 menjadila.Segan je anna ckp cmtu.Hehehe.

      Delete