c l i c k 2

Monday, December 24, 2012

Segmen Cerita & Azam Saya by Shima Mazlan

Assalamualaikum semua,

Hye3...di saat saya menaip ni. Ofis lengang sangat3. Sume sibuk bercuti. Saya je x cuti sebab cuti dah abes. Uwaa...Sedih btol. Tapi xpe, bila xde orang saya bolehla duduk dengan aman. Haha. Ayat sedapkan hati. Kali ni saya join segmen lagi. Kali ni my lovely friend eza ezara yang tag. Sebelom saya tag, ghupenye dia dah tag sy dulu. Pantas sungguh.

Segmen kali ni berkaitan azam yang dianjurkan oleh Shima Mazlan. Nak tgk syarat boleh klik banner kt bawah ye.


Setiap tahun azam saya agak random. X spesifik pada satu2 perkara. Azam saya selalunya "Nak jadi lebih baik dari sebelumnya, nak bahagiakan mak ayah, nak capai sesuatu yang membanggakan"
source from google

  Nampak kat situ? Random sungguhkan. Contoh nak jadi lebih baik, lebih kerap kemas bilik, x tangguh keje etc. Contoh nak bahagiakan mak ayah, boleh belanja makan tempat besh, bawak mak ayah bercuti dan paling penting sekali denga cakap mak ayah. Capai sesuatu yang membanggakan macam dapat award paper terbaik, dapat secure projek utk section etc. 
Alhamdulillah. Syukur3 sangat sebab kebanyakkan yang saya impikan / azamkan secara random tu tercapai. Sepanjang 2012 ni pon banyak benda yang berlaku macam kereta kena pecah, rumah masuk pencuri misteri, gaji naik, selamat bertunang, and banyak lagi. Walaupon perkara x baik terjadi Allah kurniakan balik kemanisan yang tak terhingga. Alhamdulillah.
Ape azam saya untuk 2013?
1. Still, nak jadi lebih baik dari sebelum ni. Nak get rid cket2 habit buruk macam cakap perkataan sengal, bengong etc.
2. Nak buat mak ayah senyum3 dan bahagia ada anak macam saya. :')
3. Nikah dengan en tunang. Semoga dipermudahkan segala urusan. Amin.
4. Cukopkan duit nak pg umrah. Semoga dilimpahkan rezeki. Amin.
5. Nak present paper kt conference luar negara plak. Amin.
 muka penuh berazam ni..hehe, source from google

Cukopla rasenye. Banyak sangat takut tak tercapai dek kudrat yang terbatas ni. 
Dengan ini saya tag;
Acik - buat taw acik, kate ketandusan idea. Hehe.
Anna 
dan yang sudi memeriahkan lg segmen ni. Joinla taw. :) Hadiah dia besh2. Tarikh tutup lambat lg, 31 January 2013. Selamat bersegmen.

26 comments:

  1. Replies
    1. Hehe.Kalo berazam ni kena cuba jgk capai.X kesah bile2 pon boleh. :)

      Delete
  2. azam no1 xleh blah..haha moga tercapai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Tu paling susah nak buat sebab da terbiase.

      Delete
  3. haha..
    tq tag acik..
    insha'allah acik join yea..

    ReplyDelete
  4. naseb baek xtag Sya.hehe. sbb Sya mmg xde idea.uhukk
    aLL the best dear =)

    ReplyDelete
  5. wahhhh azam Sha...moga semua azam tercapai AMINNNNNNN!!!!

    ReplyDelete
  6. insyaallah, akan anna usahakan segmen ni k.. tq sebab tag kat anna.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ur welcome anna.Ade mase joinla ye. :)

      Delete
  7. selamat bersegmen!
    ehh.. blog brtmbh cantik skrg.. ;)

    ReplyDelete
  8. tahun 2012 bnyk jugak suka duka tu.huhu
    mesti tak sabar nak tggu tahun 2013 kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.Tu la.Kadang2 rase x saba.Kadang2 nak sgt mase ni berjalan slow cket.

      Delete
  9. Smg sume azam sha tercapai la ye..aminnn..azam akk plak nk capai azam thun sblm2 yg x tercapai..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.Thanx k rosy.Semoga azam k rosy tercapai jgk.Amin. :)

      Delete
  10. moga tercapai....

    makneng follow sini
    jemput follow makneng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx makneng.Amin.InsyaAllah.Nanti sha follow makneng jg ye. :)

      Delete
  11. wah..ad pegii present paper ke??syok yerrr..nk ikuttt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomla...tahun ni plan nk pg jgk.hehe. :)

      Delete